Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

 

Visie & doel

Het doel van Asia Care Foundation zoals omschreven in de statuten luidt:

  1. De stichting heeft ten doel: vanuit een christelijke levensovertuiging hulp verlenen, op alle mogelijke manieren, aan individuele personen en groepen van personen in Azië.
  2. De stichting tracht haar doel te bereiken door de inzet van personen, geld of andere middelen.
  3. De stichting heeft geen winstoogmerk. De personen die worden ingezet krijgen daarvoor geen financiële vergoeding.

 

Concreet wordt dit doel verwezenlijkt door de inzet van Bob van Rijn in Thailand. Hij werkt hier sinds augustus 2010 onder de vluchtelingen uit Birma. Ze zijn hun land uitgevlucht voor het militaire regime. Veel van deze vluchtelingen zitten nu en sommigen al generaties lang in Thailand langs de grens met Birma, van noord tot zuid. De hulporganisaties richten zich vooral op het noorden van Thailand, terwijl er zuidelijker ook vluchtelingen zitten. Zij krijgen weinig of geen hulp.

Bob woont in het midden van Thailand, in Hua Hin, zo’n 225 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Bangkok. Z’n werkgebied ligt vanaf Hua Hin zo’n 60 km verderop in Pala - U en Pa Deng, richting het westen. Daar zitten bergstammen uit Birma waar onder de stam `Karen’. Een aantal gezinnen uit deze stam leidt daar een bijbelschool. Deze school trekt veel Birmese vluchtelingen aan. Behalve bijbelstudie en muzieklessen wordt vanuit deze bijbelschool ook de hoogst noodzakelijke hulp geboden.

Veel gezinnen zijn heel arm, bijvoorbeeld omdat de moeder van het gezin weduwe is geworden. Soms gaat er iets kapot, wordt er iemand ziek of hebben ze een tekort aan voedsel. Deze mensen worden dan onder andere door Bob geholpen. Hij gaat praktische hulp verlenen. Het gaat dus om indirecte evangelisatie: door zich belangeloos in te zetten voor deze mensen laat hij hen Gods liefde zien.

Karen
Mensen van de Karen stam

In het kader van het ANBI-regelement publiceren wij hier ook ons beleidsplan 2015 en vermelden wij hier dat bestuursleden geen beloning ontvangen voor het werk dat ze voor deze stichting doen.


Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.