Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Artikelindex

ZOP tochten volgen met behulp van Wikiloc. 

Dit artikel is in opbouw met een leerproces, ondervind u problemen of heeft u vragen laat het ons weten. Ook komen er binnenkort korte video ter illustratie hoe een en ander werkt Voor wat wij erme willen is een gratis account voldoende.

Er is veel belangstelling voor de door ons aangeboden ZOP- (Zelf Op Pad) wandelingen.

Wij bieden daarvoor een zo duidelijk mogelijke routebeschrijving met een foto (A4) van de route. Toch blijft het voor sommigen lastig een papieren route goed te volgen/lezen.

Daarom bieden we een GPX bestand aan. Dit bestand is te gebruiken op een GPS handheld systeem. Met dat systeem wordt de route op een kaartje getoond en kan men de tocht feilloos volgen. Ook kan men, nadat men is afgeweken van de route, deze eenvoudig weer terugvinden. Wat we ook vaker horen is dat mensen met een GPS systeem, op verschillende punten de route op pikken om hem dan te vervolgen. Ook kan men er voor kiezen de route omgekeerd te lopen, wat meestal een totaal ander beeld geeft.

Helaas heeft lang niet iedereen een handheld GPS systeem en is aanschaf van een systeem (te) kostbaar. Kunnen zij toch gebruik maken van het GPX  bestand? Ja, dat kan zeker.
Ben je in het bezit van een mobiele telefoon (Android of iPhone), dan kun je daarop via Google Play of Appstore de gratis App Wikiloc installeren. Indien dat is gelukt dan heb je op meerdere manieren de mogelijkheid om onze wandelingen via deze app te volgen. https://nl.wikiloc.com/

Let op: Wil je de 25 km-route continu volgen op je mobiel dan vergt dit de nodige accucapaciteit. Het continu volgen (scherm aan) zal bij vrijwel geen enkel mobiel lukken.  Een powerbank van minimaal 5000mah tot 20000mah kost € 15,00 tot € 40,00. Een USB- oplaadkabeltje hebben we allemaal al bij het mobiel gekregen. Met powerbank en kabeltje kun je het mobieltje tijdens het wandelen weer opladen.

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.