Groepswandelen Samen Op Pad (SOP)

Het groepswandelen wordt georganiseerd door een wandelaar die zich heeft aangesloten bij Samen Op Pad en organiseert daarmee ook namens Samen Op Pad. Van het inschrijfgeld is € 1,25 voor het SOP de rest gaat naar de organisator en wordt gebruikt voor verzorging onderweg. De organisator wordt tijdens de wandeling geholpen door medeorganisatoren en medewerkers. De groepswandelingen worden alleen midweeks georganiseerd dinsdag, woensdag of donderdag. Elke wandelaar, die een leuke route weet uit te zetten, kan zich aanmelden als organisator bij het wandelcomité van Samen Op Pad.

Een aantal ervaren parkoersbouwers/tochtorganisatoren zorgt er steeds weer voor dat interessante plekken in ons mooie land bezocht worden. Tevens regelen zij een wagenrust, waar iets te eten en te drinken is voor de wandelaars. De kosten van de wagenrust zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen. Daarnaast is er een extra rust, ongeveer halverwege de wandeling, waar meestal de eigen boterham mag worden genuttigd, als men een consumptie gebruikt.

Met de uitspraak “Niets moet maar niet alles mag" willen we een ontspannen en gezellige sfeer tijdens de wandelingen uitdragen en we gaan samen uit en komen ook weer samen thuis.

Na een eerste groepswandeling in 2008 is dit inmiddels uitgegroeid tot meer dan dertig groepswandelingen per jaar, die in allerlei streken van het land georganiseerd worden. Er wordt zeer gevarieerd gewandeld: in de stad, rond de stad, over klompenpaden, door dorpjes, door natuurgebieden, over het strand.

Het SOP is aangesloten bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond. De tochten zijn opgenomen in hun wandelagenda en worden gepubliceerd in het LWP en op de website van de SGWB. Ook worden alle tochten via een papieren SOP agenda en deze website gepubliceerd. Er zijn meer vormen van publiciteit maar voor de laatste stand kijk op deze website. Het SOP doneert minimaal 80% van de ontvangen gelden aan een goed doel. Voor goede doelen kijk elders op deze website.

We hopen u met deze uitleg enthousiast te hebben gemaakt, zodat u een keer met ons mee komt wandelen.

Wandelcomité Samen Op Pad

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.