Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Samen Op Pad groepswandelingen in coronatijd vanaf september SOP2020

Wat bieden we standaard aan bij basic SOP2020: Klik hier

 


Het bestuur van Samen Op Pad heeft, naar aanleiding van de nieuwe situatie van de corona pandemie, overleg gehad. Besloten is om de tocht morgen in Rozendaal te nog laten starten. Wel start daar maar één groep.

Daarna cancelen we de tochten van Amersfoort, Zevenaar en St. Michielsgestel. Mogelijk kunnen deze tochten op een later tijdstip weer op de kalender gezet worden.

We voldoen daarmee aan het advies/wens van de overheid; minder sociaal contact en minder reisbewegingen.

Daarmee hopen we een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het virus en tevens onze medewandelaars te beschermen. We rekenen op jullie begrip.

Mensen, die reeds voor een tocht hadden ingeschreven, kunnen na aftrek van €0,50 administratie (door coronaextra’s) hun geld terugvragen.        Stuur een mail met het verzoek met daarin:

 • de naam van de tocht, de eigen naam en het bankrekeningnummer naar:  inschrijven@stg-sop.nl         
 • Niet teruggevraagde inschrijfgelden worden als donatie verwerkt.

Zodra we weer tochten gaan starten, zullen we een Nieuwflits sturen en kunt u dit op de onze website zien.

Volgende wandelingen SOP2020 (online inschrijving open)

Informatie GW

Vaas 1Bij het bedenken van de naam van deze tocht, even vergeten dat het Cannenburgher-gat in het afgesloten gebied zit van de Kroondomeinen. We komen er wel dicht in de buurt. Bovendien blijft er genoeg moois over om te zien. .

We starten voor de 4e keer bij Voetbalvereniging Vaassen.  

Met de beheerder de heer de Wilde. Het adres is vv Vaassen Woestijnweg 67, 8172 CN Vaassen.

Leuk contact gehad met de heer van Putten beheerder. Hij gaat als gepensioneerd Kok voor ons zijn erwtensoep speciaal voor ons maken. Dat vond hij heel leuk om te doen.

Voor € 2,25. Graag op voorhand intekenen zodat er een inschatting gemaakt kan worden van wat er nodig is daar.

Op ca 14 km zijn we daar.

We lopen naar het westen naar de rand van het Kroondomein. We beginnen met wat grasveldenVaas 3 bomenlanen en mooie oude bossen. Via de forellenkwekerij komen we in het gebied de Motketel terecht. Hier zijn ca 20 sprengkoppen te vinden. Mooi rood gekleurde sprengen. Dit is vooral de bodem, het water zelf is helder. Als het regent zie je de grond opgewoeld in het water. Kobie en ik waren hier een dag met behoorlijke regen en hebben ongelooflijk veel heel bijzondere Vaas 4paddenstoelen gezien. Die zie je alleen maar als het zo nat is als de afgelopen periode, ik hoop alleen wel dat het tijdens onze wandeling op 27 november wel droog is.

De wagenrust op ca 7 km. Hierna volgt het buurtschap Niersen, goed opletten want je bent er zo voorbij. Het zijn een paar mooie grote boerderijen.

We doorkruisen het bos en heidevelden. Rode vossenbessen, zouden ze er nog aan zitten? Hier komen weVaas 2 langs verschillende grafheuvels hier is informatie te vinden in de grond verborgen. Het zijn ronde deksels met een handvat die je omhoog kan trekken.

Na de rust gaan we op weg door het dorp Emst. Langs de kerk komen we door de weilanden en het natuurgebied Kievitsveld, in de volksmond wordt dit het Emstergat genoemd. Hier is bij de aanleg van de A50 grond gewonnen. Het is en was al een nat gebied richting het grift kanaal en de IJssel maar er zijn door de zandwinning nog een paar grote plassen bij gekomen. Sommige van jullie zullen dit gebied ook kennen van de Sauna de Veluwse Bron, we lopen langs de parkeerplaats van hen. Op de plas waar we langskomen, kan men ook waterskiën. Hierna lopen we over het voormalig tracé van het Baronnenlijntje terug richting Vaassen. Dit is de spoorlijn van Apeldoorn naar Zwolle. Dit is al rond 1972 helemaal opgeheven als spoorlijn. Het dankt zijn naam aan de vele (adellijke) notabelen die woonden aan de plaatsen langs het spoor. Een groot deel van dit tracé is nu verhard en in gebruik als fiets en/of voetpad.

En komen we achterlangs bij het Kasteel de Cannenburgh terecht. Via het Kersendijkje lopen we richting het kasteel. We hebben mooi uitzicht op het Kasteel van meerdere kanten. We lopen door het park terug door het hek naar onze finish.

Prettige wandeling Rina Prins en Kobie Reurink

Logo SopSorry er zijn problemen met het opzetten van een goed werkend inschrijfformulier.

We doen er alles aan dat u vanaf woensdag 22 juli kunt inschrijven

 

webbeheer

Samen Op Pad

Nog effe geduld rond 12:00 uur is het zover

Groepswandelen

In 2008 is Samen op Pad gestart met groepswandelen. Inmiddels staan er jaarlijks nu zo’n veertig groepswandelingen op de kalender. Bij groepswandelen is er een wandelaar, die voor de stichting Samen Op Pad een 25km lange tocht organiseert. De wandeling wordt als groep gelopen, waarbij een tempo tussen de 5km en 5,5km wordt aangehouden. De tochten worden altijd midweeks gehouden, bijna steeds op de woensdag. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur tot ca. 9.50 uur. Om 10 uur wordt er gestart en om 16.00 uur willen we graag weer op het vertrekpunt terug zijn.

Rustpunten:

Tijdens de tocht zijn er rustpunten. Dat zijn een of twee wagenrusten. Hierbij staat er een auto langs de route, van waaruit de verzorging plaatsvindt. Bij de wagenrust krijgt men kosteloos van de organisator van de tocht één drankje en/of versnapering aangeboden. Op dit punt kunt u ook eigen meegebrachte etenswaren/drinken nuttigen. Er is altijd een afvalzak aanwezig, zodat we de rustplek ordelijk achterlaten.

Daarnaast is er de zogenaamde grote rust (met toiletgelegenheid), waar men voor eigen rekening iets nuttigt. Daarvoor wordt meestal zo’n 30 minuten uitgetrokken. Eigenbrood 2Op deze rustlocaties is het verplicht een consumptie te kopen. Deze afspraak geldt ook als u buiten op het terras plaatsneemt. Drinken en eten van zelf meegebrachte spullen mag daar dus absoluut niet. Dit vanwege het feit dat de eigenaren van rustpunten vaak speciaal voor ons hun deur openen en uiteraard aan ons bezoek iets willen overhouden. Na afloop zorgen we er altijd voor dat we even gezamenlijk opruimen. Hiermee bouwen we een stukje goodwill op, zodat we ook bij een volgende gelegenheid weer welkom zijn.

Inschrijfgeld en wat gebeurt ermee?

Het inschrijfgeld voor een groepswandeling bedraagt €3,- voor leden aangesloten bij een erkende wandelbond. Niet-leden betalen €4,- Van het inschrijfgeld gaat €1,75 naar de organisator van de tocht die hiermee o.a. de kosten van de verzorging bij de wagenrust(en) dekt. De overblijvende €1,25 gaat naar de stichting Samen op Pad. Zij steunen twee goede doelen, die jaarlijks een financiële bijdrage ontvangen. Zie op de site het kopje: Goede doelen. Soms betaalt u iets meer, bijvoorbeeld als er een veerpont in de route is opgenomen.

Waar wandelen we?

Je komt vaak op plekken die je zullen verrassen. Onze organisatoren zorgen voor zeer gevarieerde wandelingen in allerlei streken van ons land: in de stad, rond de stad, over klompenpaden, door dorpjes, door natuurgebieden en over het strand.

 

Regels bij het groepswandelen:

Met de uitspraak op onze site: ’Niets moet, maar niet alles mag’ willen we aangeven dat we voor een ontspannen en gezellige sfeer willen zorgen tijdens de wandeling. Toch zijn er een aantal afspraken, waarvan we verwachten dat iedereen zich daaraan houdt.

 • We blijven als groep bij elkaar en maken er een gezellige wandeling van;
 • U neemt geheel op eigen risico deel. Waak ten allen tijde voor uw eigen veiligheid en vervolgens voor die van anderen. Je hebt soms recht op voorrang, maar je moet dat wel krijgen;
 • We nuttigen op start-/finishlocatie, en op de grote rust, geen van huis meegenomen etenswaren en drinken;
 • We volgen aanwijzingen van de begeleiders, herkenbaar aan hun SOP-hesje, op;
 • Respecteer de inzet van de medewerkers(begeleiders) van Samen Op Pad. Zij doen hun werk belangeloos en proberen u een fijne dag te bezorgen;
 • Is er irritatie over iets, bespreek dit dan met een van de begeleiders. Zij zullen proberen voor een passende oplossing te zorgen;
 • We respecteren andermans eigendom. Fruit in een boomgaard bijvoorbeeld laat je gewoon hangen;
 • We laten geen afval achter, maar leveren dit in bij de rustpunten;
 • We ruimen op de grote rust even gezamenlijk op;
 • Op de openbare weg zijn de algemene verkeersregels van kracht. Bijvoorbeeld:
  • a. De wandelaars lopen op het voetpad;
  • b. Bij afwezigheid van een voetpad lopen we op het fietspad;
  • c. Bij afwezigheid van voet-/fietspad lopen we rechts van de weg, we dienen ons dan als ’wagen’ te gedragen

                   

Nog wat meer over Samen Op Pad

Wij zijn via de site: www.samenoppad-wandelen.nl bereikbaar. We hebben een papieren jaarkalender, waarop alle tochten vermeld staan. Bij al onze wandelingen is deze kalender verkrijgbaar. U kunt ons ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/samenoppad.wandelen. Daarnaast kun u zich, via de website, inschrijven voor een digitale nieuwsbrief.

 

De stichting Samen Op pad is aangesloten bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond. Op hun site: www.sgwb.nl kunt u informatie over onze tochten vinden. Daarnaast is er in hun contactorgaan: SGWB-contact regelmatig informatie over onze wandelingen te vinden.

De laatste zaterdag voor de kerst organiseren we De Sagambiara-Walk vanuit Putten. Op de site vindt u hier alle informatie over.

We hopen u enthousiast te hebben gemaakt voor onze groepswandelingen, zodat u een keer met ons mee komt wandelen.

Het bestuur van Samen Op Pad

Subcategorieën

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.

CSS-RSevent