Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Op donderdag 23 mei 2019 was het zover: de jaarlijkse overhandiging van het geld dat alle SOP wandelaars het afgelopen jaar weer bij elkaar hebbenputten 6 gewandeld aan de twee goede doelen die wij ondersteunen: Asia Care Foundation en El Seibo werkgroep Putten. Ine de Vroom en Aalt Koopman hadden hun tuin beschikbaar gesteld om gezellig bij elkaar te kunnen komen.

putten 2Voorafgaand een korte inleiding. Met Gerrie van den Brink, de oprichtster van SOP en voor veel van de SOPpers een oude bekende, gaat het goed. Zij voelt zich, ondanks de slechte prognose van haar artsen vorig jaar, beter dan zij zich de afgelopen 10 jaar heeft gevoeld. Dat was erg fijn om te horen en we hopen dat haar gezondheid zich zo goed blijft ontwikkelen.

Voor mijn als nieuwkomer in het SOP bestuur was dit een interessante avond omdat er van beide goede doelen een afvaardiging was . Bob van Rijn, die een paar jaar geleden ook in Oosterbeek een presentatie heeft gegeven, en Johan en Stoffel Bos van El Seibo werkgroep Putten.

De door SOP gekozen goede doelen worden door Gerrie met zorg uitgekozen en moeten aan een aantal criteria voldoen:

-      het doel moet kleinschalig en overzichtelijk zijn

-      het geld moeten alleen aan het doel zelf uitgegeven worden

-      het doel moet inzage geven wat er met de gelden wordt gedaan.

Door de aanwezigheid van de heren kregen we hier een duidelijk beeld van.

putten 4Bob van Rijn droomde er vanaf het begin jaren negentig al van om kansarmen in Azië te helpen. Bij toeval kwam Bob in contact met Hein Hoeré, al 30 jaar zendeling in Colombia, en zo ging het balletje rollen. In 2010 heeft Bob de knoop doorgehakt en heeft huis en haard verkocht om sober levend en zelfvoorzienend in Thailand hulp te kunnen bieden aan kansarmen. Door maandelijks families te voorzien van rijst, garnalenpasta, olie, zout, luiers en medicijnen biedt hij een basis waardoor families kunnen voorzien in hun primaire behoeften.

Bob biedt deze hulp aan weduwen, wezen, gehandicapten, een kindertehuis, een lokaal overheidsziekenhuis en werkt hij samen met de Rescue Phetkasem Foundation. Bob spreekt en schrijft Thais wat het contact met de bevolking uiteraard ten goede komt.

Ik was erg onder de indruk van zijn verhaal. Om zo je veilige bestaan in Nederland op te geven, geen cent voor jezelf aan te nemen en zoveel families een menswaardig bestaan te bieden…..bewonderingswaardig! U kunt meer lezen over Bob en zijn leven in Thailand op onze website https://www.samenoppad-wandelen.nl/index.php/goededoelen of op de website van http://asiacarefoundation.org/

putten 3Het verhaal van vader Stoffel en zoon Johan heb ik ook met bewondering aangehoord. De sloppenwijk Villa Guerrero in El Seibo in de Dominicaanse Republiek is ontstaan na de orkaan Georges waarbij veel mensen alles wat zij bezaten kwijtraakten. Vanaf 2004 is door El Seibo werkgroep in samenwerking met World Servants hulp geboden bij de opbouw van klaslokalen, elektra, een school en toiletten. In een wijk met 900 gezinnen zijn toiletten belangrijk om infectieziekten terug te dringen. Bijna niet voor te stellen dat deze, voor ons zo vanzelfsprekende voorziening, vrijwel ontbrak. Stoffel en Johan vertellen met passie over het doel dat hun zo na aan het hart ligt. Ook over dit doel kunt u meer lezen op onze website en op de website van http://seibowerkgroep.nl/

Na deze mooie en gepassioneerde verhalen brak het moment aan waarop Gerrie bekend ging maken hoeveel we daadwerkelijk bij elkaar hebben gewandeld. Het is een resultaat waar de 3.902 groepswandelaars en 371 deelnemers aan de Sagambiaratocht trots op mogen zijn, want Gerrie mocht Bob een certificaat overhandigen van € 2.300,00 en Stoffel en Johan maar liefst € 2.800,00putten 1

 

Misschien een druppel op de gloeiende plaat maar wel een druppel waarvan we zeker weten dat die volledig ten goede komt aan het doel van de heren! Ik hoop dat u ook het komende jaar weer met veel plezier met onze mooie tochten meeloopt. Het besef dat we al lopend en genietend van onze mooie land met veel lol en plezier makend zo kunnen bijdragen aan twee mooie goede doelen……ik vind het een mooie gedachte!

 

Sonja Hultzer-van der Brugge

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.