Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Informatie SW

 

 

 

SAGAMBIARAWALK Flyer 2018 versie 2 Page 1

 

 

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand SAGAMBIARAWALK Flyer 2018 versie 2.pdfSAGAMBIARAWALK Flyer 2018 versie 2.pdf[Flyer Sagambiara-walk 2018]???328 kB

Sagambiara Walk in Putten

 

SW2018IV1

 

Dit jaar is er een tocht gemaakt door een ander gedeelte van Putten. Vanaf de Peppelhoeve gaan we rechts af richting het centrum van Putten richting landgoed Oud Groevenbeek.

Daar is te vinden een oud landgoed met boerderijen een oude druivenkas en watertoren. De watertoren is huisvesting voor vleermuizen en daarom ook niet te bezichtigen. We lopen dan verder richting groevenbeekse heide, daar is de wagenrust. De tien kilometer gaat vanaf de wagenrust onder een tunneltje door naar Nieuwe Groevenbeek en lopen via een  bosrijke villawijk terug naar de Peppelhoeve. De langere afstanden lopen verder langs de heide en gaan we richting Telgt en Horst (Horst alleen de 30 km) dit zijn  buurtschappen van de gemeente Ermelo.  

 

 

 

 Vervolgens gaan we richting De Mariahoeve daar is de grote rust voor de langere afstanden.SW2018IV2

Eigenbrood 2De Mariahoeve is een museum boerderij. Deze boerderij is nog in dezelfde staat als in de eerste helft van de vorige eeuw. Speciaal voor de wandelaars gaan ze deze zaterdag open. Normaal zijn ze gesloten in december en januari. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Laten we dus geen misbruik maken van de gastvrijheid van de vrijwilligers van de Mariahoeve.

 

SW2018IV3

 

Na de rust gaan we richting kasteel de Vanenburg, we lopen achterlangs en komen dan langs een poel wat het eerste zwembad van Putten is geweest. We lopen verder door de tuinen van de Vanenburg en kunnen dan links het kasteel aan de voorkant zien.

We lopen langs het station en lopen dan weer richting wagenrust. Na de wagenrust gaan we via een tunnel naar Nieuw Groevenbeek richting de Peppelhoeve. Het laatste deel loopt door de villawijk van Putten.

Kortom onze parcoursbouwers hebben hun best gedaan er een mooie gevarieerde wandeling van te maken. Bos, heide, landbouwgebieden en een aantal mooie landgoederen.

We zien jullie dan ook graag op 22 december tijdens de wandeling.

 

Werkgroep Sagambiara-Walk Samen Op Pad.

Mis hem niet, De 12e SAGAMBIARA-WALK in Putten.

logo sagambiara sop11Op zaterdag 23 december wordt in Putten voor de twaalfde keer de Sagambiara-Walk georganiseerd.
De opbrengst van de wandeling komt ten goede aan de twee goede doelen waarvoor de wandelaars van Samen op Pad de wandelschoenen aantrekken.

Het project van El-Seibo in de Dominicaanse Republiek wordt gesteund en daarnaast krijgt de Asian Care Foundation hulp bij hun werk in Pala-U in Thailand.

IMG 3575De nieuwe routes zijn uitgezet in het bosrijke gebied tussen Putten en Garderen.
De 10 km gaat vanaf de start (Peppelerhoeve, Peppelerweg 46 3881 NA Putten) richting Krachtighuizen.
Halverwege is er een verzorgingspunt ingericht, waar zowel koude als warme voedingswaren verkrijgbaar zijn. Veel meenemen voor onderweg is dus niet nodig.

De 20 km route gaat vanaf het verzorgingspunt bij Krachtighuizen naar het terrein van Klein Boeschoten en Koudhoorn. Vandaar komt men via het verzorgingpunt bij Karchtighuizen weer terug in Putten.
De 25 en 30 kilometer route lopen nog een extra lus naar Garderen, waar in de Rozentuin de rust is ingericht. De 30km wandelaars komen hier nog een tweede keer, nadat ze een rondje bij Garderen gelopen hebben.

De Rozentuin is een bijzondere locatie. Deze sfeervolle lunchroom wordt u door onder andere mensen met een verstandelijke beperking IMG 1932op uw wenken bediend.

U kunt er genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. Verder hebben ze een uitgebreide lunchkaart met diverse broodjes en soorten soep.
De Rozentuin ligt op het terrein bij de Beeldentuin en het Veluws zandsculpturen- festijn.

Via de bossen en heideveldjes keert men terug naar de verzorgingpost bij Krachtighuizen.IMG 3504 Vandaar gaat het richting finish.

Het inschrijfgeld is €3 voor bondsleden en €4 voor niet-leden.
Het startbureau is geopend vanaf 8.30 uur en sluit om 16.30 uur.

We hopen dat weer veel wandelaars de weg naar Putten weten te vinden.

 

                                  

 

 


                                  

Sagambiara Walk

In 2006 werd de initiatiefneemster Gerrie Van den Brink 50 jaar. Samen met dit feit en de Kerst gedachte was voor haar de aanleiding om iets voor een goed doel te doen.

Een naam werd bedacht men neme Sa van Sara dan Gambia om met de ra van Sara af te sluiten. Walk spreekt voor zich.

Hoe kan het anders ze is fanatiek wandelaarster en ze houd van de natuur, dus een wandeling in de bosrijke natuur van Putten (haar geboorte dorp) werd het plan.

Het doel was ook al snel gevonden kennissen van haar hadden contacten met de st. Theresaschool te Serrekunda in Gambia.

De kleuters van dit dorp gaan naar school. Ze zitten op oude houten stoeltjes in een donker oud lokaal. Voor € 50,- kon dit lokaal, met verf dat in Gambia zelf gekocht is, een kleuterklas, tot een leefbaar lokaal omgetoverd worden. Maar er is meer nodig. Er is ook lesmateriaal voor de kleuters nodig. Dus het doel was gevonden, wandelen voor deze kleuters. Een mooi doel zo dicht voor de kerst en oud en nieuw.

Ook moest de Wandeling een naam krijgen deze werd gevonden door de eerste twee Letters Sa van Sara, daarna Gambia en tot slot de laatste twee letters ra van Sara samen te voegen. Zo ontstond de naam Sagambiara met het Engelse woord voor wandeling word Sagambiara Walk.

Het werd een succes mede door het feit dat er zo dicht voor de feestdagen weinig wandelingen zijn, maar de hoofdmoot van het wel slagen is en was te danken aan Gerrie met haar voltallige gezin door hun honderd procent inzet.

De eerste Sagambiara Walk (bedoeling was eenmalig) was nauwelijks voorbij of de verzoekjes voor herhaling stroomden binnen. Na vele verzoekjes en wat overredingskracht (er waren twijfels bij de Gerrie of het wel goed genoeg was) kwam het besluit dit nogmaals te doen.

Het tweede jaar was het succes nog groter en werd er gesproken om de Sagambiara Walk definitief op de Kalender te zetten. Dit Laatste alleen onder die voorwaarde dat er meerdere personen verantwoordelijk zullen zijn voor de organisatie en aangesloten bij een wandelbond.

Anno 2008 is het initiatief genomen om een Wandel comité in het leven te roepen die gezamenlijk de Sagambiara Walk verder op de kalender hebben gezet.

Om verder te gaan sloot men zich aan bij de SGWB als comité Samen Op Pad.
Weer wat later naar aanleiding van de fusie tussen NWB en KNBLO-NL werd het comité omgezet in een stichting. Samen Op Pad is daarna lid van SGWB en KWBN.

 SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 1

SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 2

SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 3

SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 4

 

 

 

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.