Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht
(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Sagambiara Walk

In 2006 werd de initiatiefneemster Gerrie Van den Brink 50 jaar. Samen met dit feit en de Kerst gedachte was voor haar de aanleiding om iets voor een goed doel te doen.

Een naam werd bedacht men neme Sa van Sara dan Gambia om met de ra van Sara af te sluiten. Walk spreekt voor zich.

Hoe kan het anders ze is fanatiek wandelaarster en ze houd van de natuur, dus een wandeling in de bosrijke natuur van Putten (haar geboorte dorp) werd het plan.

Het doel was ook al snel gevonden kennissen van haar hadden contacten met de st. Theresaschool te Serrekunda in Gambia.

De kleuters van dit dorp gaan naar school. Ze zitten op oude houten stoeltjes in een donker oud lokaal. Voor € 50,- kon dit lokaal, met verf dat in Gambia zelf gekocht is, een kleuterklas, tot een leefbaar lokaal omgetoverd worden. Maar er is meer nodig. Er is ook lesmateriaal voor de kleuters nodig. Dus het doel was gevonden, wandelen voor deze kleuters. Een mooi doel zo dicht voor de kerst en oud en nieuw.

Ook moest de Wandeling een naam krijgen deze werd gevonden door de eerste twee Letters Sa van Sara, daarna Gambia en tot slot de laatste twee letters ra van Sara samen te voegen. Zo ontstond de naam Sagambiara met het Engelse woord voor wandeling word Sagambiara Walk.

Het werd een succes mede door het feit dat er zo dicht voor de feestdagen weinig wandelingen zijn, maar de hoofdmoot van het wel slagen is en was te danken aan Gerrie met haar voltallige gezin door hun honderd procent inzet.

De eerste Sagambiara Walk (bedoeling was eenmalig) was nauwelijks voorbij of de verzoekjes voor herhaling stroomden binnen. Na vele verzoekjes en wat overredingskracht (er waren twijfels bij de Gerrie of het wel goed genoeg was) kwam het besluit dit nogmaals te doen.

Het tweede jaar was het succes nog groter en werd er gesproken om de Sagambiara Walk definitief op de Kalender te zetten. Dit Laatste alleen onder die voorwaarde dat er meerdere personen verantwoordelijk zullen zijn voor de organisatie en aangesloten bij een wandelbond.

Anno 2008 is het initiatief genomen om een Wandel comité in het leven te roepen die gezamenlijk de Sagambiara Walk verder op de kalender hebben gezet.

Om verder te gaan sloot men zich aan bij de SGWB als comité Samen Op Pad.
Weer wat later naar aanleiding van de fusie tussen NWB en KNBLO-NL werd het comité omgezet in een stichting. Samen Op Pad is daarna lid van SGWB en KWBN.

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.