Het Soppertje

Printen

 

 

 

Indien u deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik hier. 
 
dinsdag 17 juli 2018
 
Nieuwsbrief
   

 

Het Soppertje”

 
www.wc-samenoppad.nl
 
 
 

Beste wandelaar (ster)

 

 

Nieuwsbrief van het WC-S.O.P., december 2016.

Het Soppertje

Beste wandelvrienden van wandelcomité Samen Op Pad.

Wie kent ons niet, het WC S.O.P. Bijna niet meer weg te denken op de gezellige woensdag groepswandelingen. In het de loop der jaren groeide het aantal deelnemers tot een gemiddelde van 80 deelnemers in het afgelopen jaar. Want wat is er gezelliger dan Samen Op Pad te gaan?

De oorsprong van het S.O.P. ligt in de SAGAMBIARA-WALK, waar dus het gezamenlijk wandelen op de woensdagen aan is toegevoegd. (Lees voor de historie van de oprichting verder op onze website, www.wc-samenoppad.nl)

HET GOEDE DOEL.

Je hoort het zo vaak: “We gaan iets doen voor het goede doel”. Maar wat is dan het doel? Weet u het? Als we kijken naar de grote acties van stichtingen en op tv, zien we helaas maar al te vaak dat er veel geld verdwijnt in de zakken van hen die denken daar meer recht op te hebben dan de behoeftige van het doel. Dat is iets wat wij niet willen. Daarom hebben wij 2 doelen, waarvan de mensen zelf naar die landen toe gaan. Voor langere perioden, om daar samen met de mensen van dat land te werken aan een duurzaam project. De mensen en kinderen kunnen daar in de toekomst dan zelf mee aan de slag.

Ons eerste doel is de Dominicaanse Republiek waar hard gewerkt wordt aan een hospitaal in El Seibo. Johan Bos uit Putten en vele vrijwilligers bouwen daar voor een langere periode met de mensen aan een ziekenhuis. Hier geld dat de materialen in El Seibo worden ingekocht. Hier komen de uitgaven dus als inkomsten in het dorp.

Ook dit jaar zullen weer vrijwilligers uit Putten en directe omgeving naar de Dominicaanse Republiek afreizen om daar voor de opbouw de handen uit de mouwen te steken.

Ons tweede goede doel is de Asian Care Foundation van Bob van Rijn. Sinds augustus 2010 is Bob vanuit Evangelische Zendingsgemeente ‘De Ark’ te Tiel uitgezonden om praktische hulp te verlenen in Thailand bij onder andere de Birmese stam ‘Karen’ in midden Thailand.

Op elke SAGAMBIARA-WALK worden het overzicht en foto’s ter inzage neergelegd. Zo kunt u zien waar het sponsorgeld dat u bijeen loopt bij Samen Op Pad blijft.

DE OVERDRACHT

Op 13 september van dit jaar is er 4500 euro overgedragen uit handen van Gerrie van den Brink aan de goede doelen. 2500 euro voor de El Seibo-werkgroep, en 2000 euro voor de Asian Care Foundation.

Bijeen gelopen door ons wandelaars. Maar ook door giften waaronder een bijdrage van de SGWB. Bij iedere wandeltocht, die deze stichting organiseert, werd per deelnemer 1,25 euro van het inschrijfgeld afgedragen voor de goede doelen. Deze samenwerking wordt door beide organisaties als zeer prettig ervaren en zal zeker in 2017 voort gezet worden.

Daarvoor danken we alle wandelaars. Want zonder u was het niet gelukt. Daarom doen we het ook, Samen Op Pad, Samen wandelen, Samen lachen, Samen in de regen en zonneschijn, Samen glijden en glibberen, Samen……

WANDELINGEN IN 2017

Natuurlijk gaan we ook in 2017 weer Samen Op Pad voor onze goede doelen. Op onze woensdagen is het programma verkrijgbaar en het is te zien op onze website. Daarop tref je deze maal maar liefst 40 tochten aan.

HET SOPPERTJE.

Dit is het eerste exemplaar van ons Soppertje. Het is de bedoeling dat dit regelmatig verschijnt. Wie geen internet heeft kan een exemplaar op papier verkrijgen geef dit even bij de inschrijftafel tijdens één van de tochten. Ideeën, aanmerkingen, een nieuwtje, of nog iets anders aangaande het Soppertje zijn altijd welkom via onze website, of op de tochten. Wij gaan er voor. Doet u mee?!!

CERTIFICAAT.

Iedereen die 24 tochten of een veelvoud daarvan heeft gelopen en deze af heeft laten stempelen in ons stempelboekje krijgt daarvoor een certificaat. Geef dit wel even door bij de stempelaar aan de inschrijftafel zodat u bij een volgende groepswandeling het certificaat in ontvangst kunt nemen. De stempelboekjes zijn hier ook verkrijgbaar. Wie weet bent u ook wel de eervolle bezitter van het certificaat na 24 tochten.

Wij gaan Samen Op Pad om ons doel, gezellig wandelend, te bereiken. Samen Op Pad, voor de ‘Druppel op de gloeiende plaat. Vele kleintjes maken één grote. Zo willen wij graag doorgaan in 2017. Samen Op Pad, Met z’n allen.

SAGAMBIARA-WALK

Maar eerst wordt op zaterdag 17 december door Samen Op Pad de 11e Sagambiara-walk georganiseerd in de bossen bij Putten en Ermelo. Ook het grootste deel van het inschrijfgeld van deze tocht wordt voor beide projecten gebruikt. Mogelijk kunt u de datum alvast in uw agenda noteren en mee lopen voor deze goede doelen.

LET OP! DE STARTLOKATIE IS GEWIJZIGD!

De Peppelerhoeve, Peppelerweg 42-46, 3881 NA Putten.

DE 200ste GROEPSWANDELING.

Als op 28 december de laatste groepswandeling van 2016 wordt georganiseerd vanuit Renswoude, zal dat wederom een mijlpaal zijn voor Samen Op Pad. Het wordt namelijk de 200ste Groepswandeling. En ook leuk om te weten is, dat de totaalteller van deelnemers tot nu toe op 16.005 staat. Mogen we 75 deelnemers inschrijven op de 200ste, dan scoren we een gemiddelde van 80 wandelaars per tocht.

LET OP: OOK HIER EEN GEWIJZIGDE STARTLOCATIE:

Café de Zwaan, Dorpsstraat 118, 3927 BG, Renswoude.

FIJNE FEESTDAGEN.

Het bestuur en alle vrijwilligers van Samen Op Pad wensen u allen fijne feestdagen, een gezellige jaarwisseling en een voorspoedig 2017 toe. Natuurlijk hopen we u ook nog te zien op onze laatste twee evenementen van 2016.

Redactie Samen Op Pad.

 

 
 
 
Wilt u zich uitschrijven voor deze of ander nieuwsbrieven van ons, klik hier