Informatie GW

                     UITWAAIEN AAN ZEE

We starten vanaf Nieuw Unicum, gelegen aan de Zandvoortselaan 165, te Zandvoort. Nieuw Unicum biedt zorg aan volwassenen met een fysieke en soms ook cognitieve beperking. Vooral mensen met progressieve MS kunnen daar goed geholpen worden.

We vragen daarom €1 extra bij de inschrijving om hen Nieuw Unicum te sponsoren.

                                

Na vertrek lopen we langs het gebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen naar Bentveld, via de Westerduinweg en Bentveldseweg. We passeren het schitterende landgoed Elswout.

Bij Kraantje Lek gaan we de duinen in, het Visscherspad op. Dit volgen we geruime tijd tot we Zandvoort weer bereiken. Via de buitenrand, aan de zuidzijde van Zandvoort, gaan we naar het strand.

Lopend langs de waterlijn komen we na enige tijd aan bij de grote rust ’De Haven van Zandvoort’.

Na de rust vervolgen we de route over het strand richting Bloemendaal aan Zee.

Daar verlaten we het strand en lopen via de duinen langs de noordkant van Circuit Park Zandvoort en een paar duinmeertjes terug naar de buitenwijken van Zandvoort.

Vlak voor de spoorlijn Zandvoort-Haarlem is voor een wagenrust gezorgd. Vervolgens wandelen via het Blinkertpad en de Kennemerweg door de duinen terug naar Nieuw Unicum.

                                      Een SOP-tocht die je niet wilt missen

Volgend jaar wordt deze techt echt mooi dag gaan we door een gebied waar we nu niet mogen komen dus zet al vast in je agenda 14 februari 2018.

Johan Hut en het Team van Samen Op Pad.

 

 

                                                        bus 4De Gooise bloeiende heidetocht
Reeds eerder stond deze tocht op het programma van Samen Op Pad, maar omdat de organisator die daar verantwoordelijk voor was geen tochten meerbus 1 kopie organiseert hebben Henk Dikken en Bert Faro gemeend de draad weer op te moeten pakken. Henk die in deze buurt geboren en getogen is, bedacht een mooie route en samen hebben ze deze tocht verder samengesteld. Tijdens het voorlopen hebben ze wat foto’s gemaakt en ze nodigen de SOP-wandelaars uit te komen genieten van de mooie bloeiende heide, die in het Gooi volop aanwezig is. De verschillende heide- gebieden worden verbonden door natuurbruggen. Ten eerste het Ecoduct Laarderhoogt, dat is een ecoduct in de rijksweg A1, een kleine kilometer ten oosten van de aansluiting Blaricum nabij het Tergooi ziekenhuis Gooi Noord. Dit ecoduct verbindt samen met een natuurbrug over de N525 de natuurgebieden van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug met elkaar. Ten tweede de natuurbrug Zanderij Crailo, Hilversum. Deze natuurbrug, met een lengte van ca 800m die verbindt het Spanderswoud (aan de westkant) met de Gooise heidevelden, de Wester- en Bussummer Heide (aan de oostkant). Deze verbinding voor uitwisseling van dieren en planten was door de provinciale weg N254, de spoorlijn Bussum-Hilversum, het emplacement van Railpro en diverse sportvelden geblokkeerd. Maar voordat we dit gebied verlaten lopen we naar beneden het natuurgebied in waar we getrakteerd worden op mooie plassen, met daarin de vlonders die we op weg naarbus 3 de wagenrust kunnen voelen en bewonderen. Ook gaat de route van deze tocht door Laren waar deze zomer de bus 2wereldberoemde ’Elephant Parade’ Laren verovert met zestig olifantenbeelden. Na openluchtexposities in wereldsteden als Amsterdam, Londen en Bangkok viert de ’Elephant Parade’ het tienjarig jubileum van 18 juni tot half september in Laren. Langs de route - van de Brink via de Naarderstraat eindigend in de nieuwe, vrij toegankelijke beeldentuin van museum Singer - staan beelden in baby-olifantformaat. Kortom, er is weer volop te genieten

Bussum 30 08 2017

Route Gooise bloeiende heidetocht

Subcategorieën

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.