Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Informatie GW

Groepswandelen Samen Op Pad (SOP)

Het groepswandelen wordt georganiseerd door een wandelaar die zich heeft aangesloten bij Samen Op Pad en organiseert daarmee ook namens Samen Op Pad.

Het inschrijfgeld bedraagt € 3,-- niet aangesloten deelnemers SGWB en of KWBN betalen € 1,-- extra.

 

Van het inschrijfgeld is € 1,25 voor het SOP de rest gaat naar de organisator en wordt gebruikt voor verzorging onderweg.

 • De organisator wordt tijdens de wandeling geholpen door medeorganisatoren en medewerkers.
 • De groepswandelingen worden alleen midweeks georganiseerd dinsdag, woensdag of donderdag.
 • Elke wandelaar, die een leuke route weet uit te zetten, kan zich aanmelden als organisator bij de Werkgroep GroepsWandelen van Samen Op Pad. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • De parkoersbouwers/tochtorganisatoren zorgt er steeds weer voor dat interessante plekken in ons mooie land bezocht worden.
 • Tevens regelen zij een wagenrust, waar iets te eten en te drinken is voor de wandelaars, dit is niet onbeperkt per wandelaar één!. De kosten van de wagenrust zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen. Daarnaast is er een extra binnenrust, indien mogelijk ongeveer halverwege de wandeling. Deze rust kan zijn een Comercieele accomodatie café, restaurant of buurthuis, of een niet comercieele lokatie bijvoorbeeld een clubhuis van een sport vereniging.

Omdat onze organisatoren steeds moeilijker een dergelijke locatie kan vinden zijn er afspraken gemaakt wat wel en niet mag bij bezoek met de groep van Samen Op Pad bij deze lokaties.

 • Op de wagenrust is er voor een ieder 1 koek, en of 1 drankje, en of 1 snoepje enzovoort, mits anders aangegeven. Uiteraard mag u daar ook de door uzelf meegebracht brood, drank en ander consumpties gebruiken. Op elke wagenrust kunt u uw afval in de daar aanwezige afval zak kwijt.
 • Op niet commerciële start/rust locatie (sportkantines) kunt u gebruik maken van zaal, terras, zitgelegenheid en toilet. Wel wordt er van u verwacht dat u minimaal 1 consumptie neemt en betaald. Zoals nu al bijna gebruikelijk ruimen we zelf onze rommel weer op. Het gebruik van de ruimte is gratis en de bezetting minimaal om zo min mogelijk kosten te maken. Heel enkels wordt door het beheer aangegeven dat nuttigen van eigen consumpties niet gewenst is u wordt daar vooraf van in kennis gesteld. In geval dat een sportkantine ook wat warms eetbaars heeft te bieden is dit meestal erg betaalbaar.
 • Eigenbrood 2Op commerciële start/rust locaties is het nuttigen van zelf meegebracht eten en drinken niet toegestaan. Willen we toch gebruik maken van de accommodatie zaal, terras en toiletten dan moet we minimaal een consumptie bestellen en ook betalen. Hier geld dat we ook onze kopjes, glazen, flesjes en afval zoveel mogelijk zelf opruimen. Het opruimen geeft een goede indruk en zal in het voordeel werken indien een organisator bij een volgende keer komt vragen.
 • Onderweg dienen wij ons als gasten te gedragen. Natuurlijk zijn er wel eens irritaties van wandelaars en of mede weggebruikers, blijf beleeft en maak het bespreekbaar.
  We lopen overal en dat hoeft geen probleem te zijn gedraag u zoals u het zelf ook goed zou keuren en blijf van andermans dingen af, ook van fruit wat aan bomen en struiken hangt.

 

Met de uitspraak “Niets moet maar niet alles mag" willen we een ontspannen en gezellige sfeer tijdens de wandelingen uitdragen en we gaan samen uit en komen ook weer samen thuis.

 

Na een eerste groepswandeling in 2008 is dit inmiddels uitgegroeid tot meer dan veertig groepswandelingen per jaar, die in allerlei streken van het land georganiseerd worden. Er wordt zeer gevarieerd gewandeld: in de stad, rond de stad, over klompenpaden, door dorpjes, door natuurgebieden, over het strand.

 

Het SOP is aangesloten bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond en Koninklijke Wandel Bond Nederland. De tochten zijn opgenomen in hun wandelagenda's en worden gepubliceerd in hun Wandelcontact (SGWB), LWP (KWBN) en op de websites  www.sgwb.nl  en www.wandel.nl.

Ook worden alle tochten via een papieren SOP agenda en onze (deze) website gepubliceerd. Er zijn meer vormen van publiciteit maar voor de laatste stand kijk op deze website. Onze wandel kalender

Het SOP doneert minimaal 80% van de netto opbrengsten aan goede doelen. Voor goede doelen kijk op  onze goededoelen

We hopen u met deze uitleg enthousiast te hebben gemaakt, opdat u een keer met ons mee komt wandelen.

Stichting Samen Op Pad

SAMEN OP PAD BEREIKT MIJLPAAL……… 10 JAAR GROEPSWANDELEN.

Op 10 oktober 2018 vindt in Amersfoort een bijzondere groepswandeling plaats.
Om 10 uur precies start daar vanaf de kantine van voetbalvereniging Amsvorde de jubileumwandeling van Samen Op Pad.

Op 15 oktober 2008 werd vanaf deze locatie de allereerste groepswandeling van Samen op Pad georganiseerd. Rolf Craanen geassisteerd door Co Stam had daar voor een zeer gevarieerde wandelroute gezorgd, waarbij zowel de bosrijke omgeving als de historische binnenstad werden aangedaan. Gerrie v.d. Brink en Wim Freriks waren mede de initiatiefnemers voor deze tocht. Hieronder twee foto’s van deze allereerste groepswandeling.

1510 05221510 0527 

Voor meer foto's klik hier

 

Met drieëndertig deelnemers werd de tocht meteen een succes, al werd het laatste deel van de route in de regen afgelegd. Het was dus van begin af aan al ’soppen’, zoals een deelneemster toen verwoordde. Samen Op Pad is inmiddels uitgegroeid tot een stichting die buiten de zomerperiode bijna wekelijks een groepswandeling aan de wandelaars kan aanbieden. Dit doordat een groot aantal organisatoren bereid is om in eigen omgeving een groepswandeling te verzorgen. Je komt daardoor in allerlei plaatsen groepswandelingen tegen; van Lelystad tot St. Michielsgestel, van Bloemendaal tot Zijderveld en dus ook in Amersfoort. Steeds staat er een tocht van ca. 25km op het programma.

Op de site www.samenoppad-wandelen.nl is alle informatie over de tochten te vinden. Ook over de twee goede doelen, El Seibo en de Asian Care Foundation, die door het groepswandelen ondersteund worden. Inmiddels is het gemiddelde aantal deelnemers per wandeling opgelopen tot ruim tachtig. Uiteraard blijft de Sagambiara-Walk, waarmee alles voor Samen op Pad ooit begon, naast de groepswandelingen op de kalender staan. Daarover in een volgend SGWB-contact meer.

De jubileumeditie op 10 oktober belooft een bijzondere tocht te worden op een voor Samen Op Pad historische plek. Natuurlijk zullen een aantal punten, die in 2008 in de route zaten, ook nu weer aangedaan worden. Iedereen die van gezellig wandelen in een groep houdt, wordt bij deze van harte uitgenodigd om aan deze bijzondere tocht deel te nemen.

Samen Op Pad

Amersfoort 15 10 2008Route Amersfoort 15 Oktober 2008

Subcategorieën

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.