Afdrukken

SAGAMBIARA-WALK PUTTEN
 

SAMEN OP PAD VOOR HET GOEDE DOEL

 

 

Zaterdag 21december 2013 organiseert wandelcomité“Samen Op Pad” de

8e

SAGAMBIARA-WALK

 

Een wandeltocht waarvan een deel van de opbrengst elk jaar bestemd is voor de kleuters in Gambia (Serekunda) en de Dominicaanse Republiek ( El Seibo)

 

Afstanden en starttijden:

30 km: 09:00 uur tot 10:00 uur

25 km: 09:00 uur tot 10.00 uur

20 km: 09:00 uur tot 10:00 uur

10 km: 09:00 uur tot 11:00 uur

                          

Het startbureau is open vanaf 08:30 uur en sluit om 16:30 uur. 

         

Inschrijfgeld bedraagt: voor bondsleden € 3,00 en € 4,00voor niet-leden.

 

De opbrengst gaat naar onze goede doelen.

Doneren kan ook via de ING Bank, rekeningnummer:NL40INGB075.22.12.087

t.n.v. Mevr. G.G. van den Brink en/of Dhr. E.G.W. Freriks

 

 

De wandeling geschiedt geheel op eigen verantwoording, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade.

 

Parkeren dient u bij voorkeur bij de Nieuwe Kerk, Kerkstraat 96, 3882BV, Putten

 

De route laat ons een deel van het schitterende natuurgebied van de Veluwe zien.

Bij de start ontvangt u een routebeschrijving en de route is door middel van pijlen aangegeven.

 

We starten vanuit “Het Denksportcentrum”, Jac. Catsstraat 76, 3881XR Putten.

 

Waarom toch steeds weer die zaterdag voor Kerst?

 

Lang is er over nagedacht. Een weekend met weinig wandeltochten, want niemand mag er voor de voeten gelopen worden. Maar de echte reden om deze tocht op deze laatste zaterdag voor het kerstfeest te lopen, blijft wel de volgende: het delen van onze rijkdom.

Dagen waarop vele van ons uitgebreid aan tafel zitten, misschien zelfs met cadeaus onder een schitterende kerstboom. Miljoenen euro’s worden er uitgegeven om vooral de jaarwisseling niet geruisloos voorbij te laten gaan.De klok slaat 24:00 uur, de donkere nachthemel wordt helder verlicht met de mooiste kleuren. Ons goed recht om daar volop van te genieten. Maar wat hebben de kleuters van Serekunda en de kinderen van El Seibo?

Onze leus is: De jeugd heeft de toekomst.

Met de opbrengst van onze wandeltochten hopen wij de kinderen, die met minder goed hebben dan onze kinderen, verder op weg te helpen …….een betere toekomst tegemoet.

Van harte nodigen wij u uit en hopen dat u van onze fijne wandeling(en) zult genieten.

Dus…ook dit jaar samen op pad voor de kinderen van de St. Theresiaschool in Serekunda te Gambia en de kinderen van El Seibo.

 

Een boodschap van het eerste uur.

 

Kijk eens om je heen, een arm, een schouder, een klein gebaar.

Geef liefde aan elkaar door en begrijp de boodschap van KERST

 

Steun de kinderen van de St. Theresiaschool in Serekunda, te Gambia.

 

Wederom organiseren wij voor u de “SAGAMBIARA-WALK”, want nog altijd is er veel geld nodig voor de kinderen van de St.Theresiaschool.

Wij wandelen samen om de afbouw van de school te kunnen bekostigen. Zo bieden we de kinderen van Serekunda betere toekomst mogelijkheden. De gespaarde gelden worden door de vrijwilligers, die wij steunen, direct in het land zelf besteed op het moment dat zij in Gambia met de bouw bezig zijn. Zo kan het maximale met het geld bereikt worden.

 

Steun de kinderen van El Seibo in de Dominicaanse Republiek.

 

Ook nu weer als doel de “ El Seibo Werkgroep Putten”.

Door de orkaan Georges, die op 22 september 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, zijn veel mensen alles kwijtgeraakt. Ook al kregen zij een klein stukje grond en heeft Pastor Nicolás er (met de hulp van zijn naasten ) voor gezorgd dat er een afdak gebouwd werd, dat als school dienst is gaan doen. Toch is er nog veel nodig om de kinderen van El Seibo een beetje als onze kinderen, naar een school te laten gaan.

In de afgelopen jaren zijn er al 6 leslokalen, een toiletgroep, een kantoor en een muur om het complex gerealiseerd. Men is nu bezig met het maken van een zevende les lokaal. Daarnaast worden de warmte gevoelige laptop vervangen en is men bezig met de aanleg van elektra zodat de accommodatie ook gebruikt kan worden als het donker is. Ook blijven er vaste kosten om het geheel draaiende te houden Als jullie de website bezoeken kun je lezen wat er tot op heden voltooid is. Elke zomer hopen ze met een groep Nederlanders naar El Seibo te gaan om daar verder te bouwen aan het medisch centrum. Daarbij hopen we van het door u bijeen gebrachte geld mee door te kunnen gaan.(kijk voor meer informatie op onze website - http://www.kerknetputten.nl/seibo )

 

Namens de kleuters, kinderen en ouders van Serekunda en El Seiboen ook de talloze vrijwilligers werkzaam aan deze projecten…… bedankt.

 

Gerrie van den Brink.


 

 

PARKEREN:   Nieuwe Kerk, Kerkstraat 96, 3882BV, Putten    gps: N52 15.349 E5 36.449

 

Parkeren bij de start -en finishlocatie kan niet meer. Wij hebben het afgelopen jaar het vriendelijke verzoek gekregen om niet meer bij de ALDI-markt te parkeren. Dit is eigen parkeerterrein. Omdat wij wandelaars zijn, die niet op een kilometer kijken, verzoeken wij om uw auto op het parkeerterrein bij de Nieuwe Kerk te zetten op een loopafstand van ongeveer 500 meter van de start. Wij als organisatie zullen voor bewegwijzering zorgen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De start- en finishlocatie:

 

Op de start-en finishlocatie heten wij u van harte welkom. Voor u start kunt u gebruik maken van onze catering. Er is koffie, thee en fris verkrijgbaar.

Als u bij terugkeer van uw wandelingbij finishlocatie bent aangekomen, kunt u uw wandelboekje laten afstempelen en ontvangt u een plaatje voor het boekje.

Loop daarna nog even langs de presentatie van onze goede doelen. Daar kunt u zien waar deze enthousiaste vrijwilligers met de ingezamelde gelden aan werken.

Uiteraard vinden wij het gezellig dat u daarna nog even onder het genot van een drankje en of hapje wat nababbelt, voordat u weer naar huis reist.

Bedenk dat de opbrengst catering (verkoop min inkoopvan onze catering en overige kosten) en de opbrengst van de wandeltocht bestemd is voor onze goede doelen.

 

Op de website. http://www.wc-samenoppad.nl kunt u de financiële verantwoording bekijken.

 

De route:

 

Ook dit jaar gaat de route door de bossen en over de heide tussen Putten en rond Drie. Onderweg is er de inmiddels bekende wagenrust Voor de 25 km en 30 km is er tevens een caférust. Dankbaar maken wij gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Gelders landschap en landgoedeigenaren. We zijn blij dat ons het gebruik ervan wordt toevertrouwd en dat willen wij graag zo houden. Daarom aan u de oproep: Laat geen afval achter op het parkoers, maar deponeer dat in daarvoor opgestelde afvalbakken bij de rustlocaties.

 

 

Wist u dat:

 

 

 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, NS station Putten,

 

Uit de richting Zwolle:
- Neem de stoptrein naar Utrecht en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat. In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Uit de richting Amersfoort:
- Neem de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat. In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Uit de richting Arnhem:
- Neem de intercity naar Utrecht, daar de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat.  In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Met eigen vervoer:

-Vanaf Amersfoort: A28 afslag 9, Nijkerk-Putten, weg volgen tot Putten. 1eafslag (bij Terra Nova) richtingGarderen (= Van Geenstraat) 3erotonde linksaf en daarna 1erotonde links en gelijk links (= Kerkstraat).

-Vanaf Apeldoorn: A1 afslag Garderen, N310 (Wolweg) rechtdoor rotonde met Apeldoornsestraat, Hogesteeg, (wordt Bakkersweg) tot einde weg in Garderen links, (Dorpsstraat), richting Putten. Na bord ‘50’ rotonde 3 kwart rond rijden, (= Calcariaweg wordt Sprielderweg,) daarna 1erontonde rechts (= Voorthuizerstraat) en daarna 1erotonde links en gelijk 1estraat links (= Kerkstraat).

Vanaf parkeerplaats naar start ongeveer 500 meter wordt gepijld.

 

De 8e SAGAMBIARA-WALK staat gepland op 21-12-2013.

We hopen u massaal te mogen begroeten en dat u van deze dag gaat genieten.

Als u na afloop naar huis gaat, neem dan onze kerstboodschap mee:

 

Kijk eens om je heen, een arm, een schouder, een klein gebaar.

Geef liefde aan elkaar door en begrijp de boodschap van KERST

 

Gerrie van den Brink

 

 

Wij, alle medewerkers van de SAGAMBIARA-WALK,

wensen u gezegende kerstdagen en een gelukkig en gezond 2014 toe.

 

 

Tot ziens bij de 9e SAGAMBIARA-WALK 20 december 2014.

 

Informatie bij Samen Op Pad e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06-51668828

 

Zie voor meer informatie onze website: http://www.wc-samenoppad.nl/

Breng gerust eens een bezoekje aan onze informatieve website.