Afdrukken

SAGAMBIARA-WALK - Met ’Samen Op Pad’ in actie voor de medemens

In de Dominicaanse Republiek en Thailand

Voor het tiende jaar vormt de omgeving van Putten het decor voor het tweede lustrum van de SAGAMBIARA-WALK. Traditiegetrouw is ook dit jaar weer op de laatste zaterdag voor het kerstfeest, 19 december a.s., de wandeling over de afstanden 10 km, 20 km, 25 km en 30 km in de bossen rondom Putten. Doel van de wandeling is om geld bijeen te krijgen voor het project van de El Seibo Werkgroep Putten. Door de orkaan Georges, die op 22 december 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, raakten veel mensen daar alles kwijt. Pastor Nicolas heeft er met hulp van naasten voor gezorgd dat daar de aflopen jaren weer een schooltje is opgezet en er aan een medisch centrum wordt gewerkt. Doel is om de kinderen daar ook weer toekomstkansen te geven. Omdat wij met de kerst vaak uitgebreid aan tafel zitten en genieten van onze luxe is deze periode een uitlezen moment om stil te staan bij de mensen, die kerst met minder luxe kunnen vieren. Onze leus: De jeugd heeft de toekomst, moet ook daar bewaarheid worden.

Op de site htttp://kerknetputten.nl/seibo kunt u over het genoemde project alle informatie vinden.

Het tweede goede doel dat deze wandeling steunt is de Asain Care Foundation.

In 2010 is Bob van Rijn geëmigreerd naar Thailand om daar hulp te verlenen. Hij richt zich vooral op de vluchtelingen langs de grens met Myanmar. Hij werkt daar onder andere met de stam ’Karen’ en hun bijbelschool in het dorp Pala-U. De hulp bestaat uit vaste projecten en incidentele acties. Zo zijn er het voedsel- en luierproject, waardoor een min of meer vaste groep mensen maandelijks hulp ontvangt. Bij incidentele acties moet men denken aan het uitdelen van kleding, inkoop van medicijnen, het brengen van dekens e.d. Er is een pilot gestart om mensen onafhankelijk te maken van hulp. Daartoe is een geitenboerderij opgezet om te kijken of een gezin na het opstarten ervan zelfstandig verder kan. Indien het succesvol verloopt, dan gaat de stichting daarna op zoek naar mogelijkheden om ook andere gezinnen onafhankelijk van het voedselproject te maken. Een deel van de opbrengst van onze wandeling ondersteunt dit streven. Voor meer informatie zie de website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De stichting Samen Op Pad, die voor deze goede doelen verdeeld over het jaar een groot aantal groepswandelingen organiseert, sluit het jaar traditiegetrouw af met deze wandeling in Putten. Met hulp van leden van de El Seibo-groep wordt er door Samen Op Pad voor een waar wandelfestijn gezorgd. Ook dit jaar gaat de route door de bossen en over de heide tussen Putten en rond Drie. Onderweg is er de inmiddels bekende wagenrust. Voor de 20km, 25 km en 30 km is er tevens een caférust. Dankbaar maken we gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, het Gelders landschap en van landgoedeigenaren. Gestart kan er worden vanaf ‘Het Denksportcentrum’ aan de Jac. Catsstraat 76 te Putten. Voor de afstanden 20 km, 25km en 30 km is de starttijd van 9.00 uur tot 10.00 uur en de deelnemers aan de 10 km kunnen starten tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Op de site van de stichting Samen Op Pad www.wc-Samenoppad.nlkunt u alle informatie over de wandelactiviteiten en de goede doelen vinden.

We hopen dat velen van u onze kerstgedachte willen steunen door deel te nemen aan deze wandeling. Bied mensen hulp in hun eigen, vertrouwde omgeving.

 

Foto's gemaakt tijdens het voorlopen Klik hier