Nieuws SW

Aantallen wandelaars Sagambiara Walk
       
  12 wandelingen  
  3274 Wandelaars  
  273 Gemiddeld  
       
1 2006   192
2 2007   223
3 2008   345
4 2009   206
5 2010   132
6 2011   337
7 2012   305
8 2013   319
9 2014   180
10 2015   279
11 2016   378
12 2017   378
13 2018   0
14 2019   0
15 2020   0
16 2021   0
17 2022   0
18 2023   0
19 2024   0
20 2025   0

 

Almere, 17 december 2016

Ik stond vandaag voor een moeilijke keuze. Er waren drie wandeltochten waar ik uit kon kiezen.

De eerste tocht was een weekendwandeltocht georganiseerd door Almeerdaagse.

De tweede tocht was de RS80 wandeltocht in Pijnacker en de derde wandeltocht was de Sagambiara-Walk te Putten (Gelderland).

Aangezien ik in Almere woon en de tochten van RS80 ook vaak loop, heb ik voor de Sagambiara-Walk gekozen.

Nog een reden om de laatste tocht te lopen is het feit dat deze tocht een Samen Op Pad wandeling is. De tocht werd vandaag voor de 11ekeer georganiseerd. Eén van de goede doelen van Samen op Pad de Seibowerkgroep  (www.seibowerkgroep.nl)is betrokken bij de organisatie van deze wandeltocht.  

Wilt u weten hoe deze wandeltocht ontstaan is, kijk dan op http://deputtenaer.nl/lokaal/sagambiara-walk-voor-goede-doelen-193703 of op de website www.wc-samenoppad.nl

De wandelroute ging hoofdzakelijk door bossen die liggen tussen Putten, Ermelo en Speuld. Na 5 km deelden vrijwilligers mandarijnen uit en na 10 km was er een wagenrust, met koffie, thee, frisdrank, broodje hamburger of worst en nog veel meer.

De grote rust hielden we na 15 km bij Het Boshuis www.hetboshuis.nlin Drie. Dit is een leuk en gezellig restaurantje.

Na de rust gingen we verder richting de wagenrust .

Toen we daar aankwamen heb ik een heerlijke kom erwtensoep genomen. Hierna gingen we richting de finish. Bij de finish hoorde ik dat er 377 wandelaars hebben meegelopen.

Het was een prachtige route die uitgezet was door Samen Op Pad.

Mijn dank gaat uit naar de organisatie van Sagambiara en stichting Samen op Pad.

Gr. Heopa

 

SAGAMBIARA-WALK - Met ’Samen Op Pad’ in actie voor de medemens

In de Dominicaanse Republiek en Thailand

Voor het tiende jaar vormt de omgeving van Putten het decor voor het tweede lustrum van de SAGAMBIARA-WALK. Traditiegetrouw is ook dit jaar weer op de laatste zaterdag voor het kerstfeest, 19 december a.s., de wandeling over de afstanden 10 km, 20 km, 25 km en 30 km in de bossen rondom Putten. Doel van de wandeling is om geld bijeen te krijgen voor het project van de El Seibo Werkgroep Putten. Door de orkaan Georges, die op 22 december 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, raakten veel mensen daar alles kwijt. Pastor Nicolas heeft er met hulp van naasten voor gezorgd dat daar de aflopen jaren weer een schooltje is opgezet en er aan een medisch centrum wordt gewerkt. Doel is om de kinderen daar ook weer toekomstkansen te geven. Omdat wij met de kerst vaak uitgebreid aan tafel zitten en genieten van onze luxe is deze periode een uitlezen moment om stil te staan bij de mensen, die kerst met minder luxe kunnen vieren. Onze leus: De jeugd heeft de toekomst, moet ook daar bewaarheid worden.

Op de site htttp://kerknetputten.nl/seibo kunt u over het genoemde project alle informatie vinden.

Het tweede goede doel dat deze wandeling steunt is de Asain Care Foundation.

In 2010 is Bob van Rijn geëmigreerd naar Thailand om daar hulp te verlenen. Hij richt zich vooral op de vluchtelingen langs de grens met Myanmar. Hij werkt daar onder andere met de stam ’Karen’ en hun bijbelschool in het dorp Pala-U. De hulp bestaat uit vaste projecten en incidentele acties. Zo zijn er het voedsel- en luierproject, waardoor een min of meer vaste groep mensen maandelijks hulp ontvangt. Bij incidentele acties moet men denken aan het uitdelen van kleding, inkoop van medicijnen, het brengen van dekens e.d. Er is een pilot gestart om mensen onafhankelijk te maken van hulp. Daartoe is een geitenboerderij opgezet om te kijken of een gezin na het opstarten ervan zelfstandig verder kan. Indien het succesvol verloopt, dan gaat de stichting daarna op zoek naar mogelijkheden om ook andere gezinnen onafhankelijk van het voedselproject te maken. Een deel van de opbrengst van onze wandeling ondersteunt dit streven. Voor meer informatie zie de website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De stichting Samen Op Pad, die voor deze goede doelen verdeeld over het jaar een groot aantal groepswandelingen organiseert, sluit het jaar traditiegetrouw af met deze wandeling in Putten. Met hulp van leden van de El Seibo-groep wordt er door Samen Op Pad voor een waar wandelfestijn gezorgd. Ook dit jaar gaat de route door de bossen en over de heide tussen Putten en rond Drie. Onderweg is er de inmiddels bekende wagenrust. Voor de 20km, 25 km en 30 km is er tevens een caférust. Dankbaar maken we gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, het Gelders landschap en van landgoedeigenaren. Gestart kan er worden vanaf ‘Het Denksportcentrum’ aan de Jac. Catsstraat 76 te Putten. Voor de afstanden 20 km, 25km en 30 km is de starttijd van 9.00 uur tot 10.00 uur en de deelnemers aan de 10 km kunnen starten tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Op de site van de stichting Samen Op Pad www.wc-Samenoppad.nlkunt u alle informatie over de wandelactiviteiten en de goede doelen vinden.

We hopen dat velen van u onze kerstgedachte willen steunen door deel te nemen aan deze wandeling. Bied mensen hulp in hun eigen, vertrouwde omgeving.

 

Foto's gemaakt tijdens het voorlopen Klik hier

SAGAMBIARA-WALK PUTTEN
 

SAMEN OP PAD VOOR HET GOEDE DOEL

 

 

Zaterdag 21december 2013 organiseert wandelcomité“Samen Op Pad” de

8e

SAGAMBIARA-WALK

 

Een wandeltocht waarvan een deel van de opbrengst elk jaar bestemd is voor de kleuters in Gambia (Serekunda) en de Dominicaanse Republiek ( El Seibo)

 

Afstanden en starttijden:

30 km: 09:00 uur tot 10:00 uur

25 km: 09:00 uur tot 10.00 uur

20 km: 09:00 uur tot 10:00 uur

10 km: 09:00 uur tot 11:00 uur

                          

Het startbureau is open vanaf 08:30 uur en sluit om 16:30 uur. 

         

Inschrijfgeld bedraagt: voor bondsleden € 3,00 en € 4,00voor niet-leden.

 

De opbrengst gaat naar onze goede doelen.

Doneren kan ook via de ING Bank, rekeningnummer:NL40INGB075.22.12.087

t.n.v. Mevr. G.G. van den Brink en/of Dhr. E.G.W. Freriks

 

 

De wandeling geschiedt geheel op eigen verantwoording, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade.

 

Parkeren dient u bij voorkeur bij de Nieuwe Kerk, Kerkstraat 96, 3882BV, Putten

 

De route laat ons een deel van het schitterende natuurgebied van de Veluwe zien.

Bij de start ontvangt u een routebeschrijving en de route is door middel van pijlen aangegeven.

 

We starten vanuit “Het Denksportcentrum”, Jac. Catsstraat 76, 3881XR Putten.

 

Waarom toch steeds weer die zaterdag voor Kerst?

 

Lang is er over nagedacht. Een weekend met weinig wandeltochten, want niemand mag er voor de voeten gelopen worden. Maar de echte reden om deze tocht op deze laatste zaterdag voor het kerstfeest te lopen, blijft wel de volgende: het delen van onze rijkdom.

Dagen waarop vele van ons uitgebreid aan tafel zitten, misschien zelfs met cadeaus onder een schitterende kerstboom. Miljoenen euro’s worden er uitgegeven om vooral de jaarwisseling niet geruisloos voorbij te laten gaan.De klok slaat 24:00 uur, de donkere nachthemel wordt helder verlicht met de mooiste kleuren. Ons goed recht om daar volop van te genieten. Maar wat hebben de kleuters van Serekunda en de kinderen van El Seibo?

Onze leus is: De jeugd heeft de toekomst.

Met de opbrengst van onze wandeltochten hopen wij de kinderen, die met minder goed hebben dan onze kinderen, verder op weg te helpen …….een betere toekomst tegemoet.

Van harte nodigen wij u uit en hopen dat u van onze fijne wandeling(en) zult genieten.

Dus…ook dit jaar samen op pad voor de kinderen van de St. Theresiaschool in Serekunda te Gambia en de kinderen van El Seibo.

 

Een boodschap van het eerste uur.

 

Kijk eens om je heen, een arm, een schouder, een klein gebaar.

Geef liefde aan elkaar door en begrijp de boodschap van KERST

 

Steun de kinderen van de St. Theresiaschool in Serekunda, te Gambia.

 

Wederom organiseren wij voor u de “SAGAMBIARA-WALK”, want nog altijd is er veel geld nodig voor de kinderen van de St.Theresiaschool.

Wij wandelen samen om de afbouw van de school te kunnen bekostigen. Zo bieden we de kinderen van Serekunda betere toekomst mogelijkheden. De gespaarde gelden worden door de vrijwilligers, die wij steunen, direct in het land zelf besteed op het moment dat zij in Gambia met de bouw bezig zijn. Zo kan het maximale met het geld bereikt worden.

 

Steun de kinderen van El Seibo in de Dominicaanse Republiek.

 

Ook nu weer als doel de “ El Seibo Werkgroep Putten”.

Door de orkaan Georges, die op 22 september 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, zijn veel mensen alles kwijtgeraakt. Ook al kregen zij een klein stukje grond en heeft Pastor Nicolás er (met de hulp van zijn naasten ) voor gezorgd dat er een afdak gebouwd werd, dat als school dienst is gaan doen. Toch is er nog veel nodig om de kinderen van El Seibo een beetje als onze kinderen, naar een school te laten gaan.

In de afgelopen jaren zijn er al 6 leslokalen, een toiletgroep, een kantoor en een muur om het complex gerealiseerd. Men is nu bezig met het maken van een zevende les lokaal. Daarnaast worden de warmte gevoelige laptop vervangen en is men bezig met de aanleg van elektra zodat de accommodatie ook gebruikt kan worden als het donker is. Ook blijven er vaste kosten om het geheel draaiende te houden Als jullie de website bezoeken kun je lezen wat er tot op heden voltooid is. Elke zomer hopen ze met een groep Nederlanders naar El Seibo te gaan om daar verder te bouwen aan het medisch centrum. Daarbij hopen we van het door u bijeen gebrachte geld mee door te kunnen gaan.(kijk voor meer informatie op onze website - http://www.kerknetputten.nl/seibo )

 

Namens de kleuters, kinderen en ouders van Serekunda en El Seiboen ook de talloze vrijwilligers werkzaam aan deze projecten…… bedankt.

 

Gerrie van den Brink.


 

 

PARKEREN:   Nieuwe Kerk, Kerkstraat 96, 3882BV, Putten    gps: N52 15.349 E5 36.449

 

Parkeren bij de start -en finishlocatie kan niet meer. Wij hebben het afgelopen jaar het vriendelijke verzoek gekregen om niet meer bij de ALDI-markt te parkeren. Dit is eigen parkeerterrein. Omdat wij wandelaars zijn, die niet op een kilometer kijken, verzoeken wij om uw auto op het parkeerterrein bij de Nieuwe Kerk te zetten op een loopafstand van ongeveer 500 meter van de start. Wij als organisatie zullen voor bewegwijzering zorgen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De start- en finishlocatie:

 

Op de start-en finishlocatie heten wij u van harte welkom. Voor u start kunt u gebruik maken van onze catering. Er is koffie, thee en fris verkrijgbaar.

Als u bij terugkeer van uw wandelingbij finishlocatie bent aangekomen, kunt u uw wandelboekje laten afstempelen en ontvangt u een plaatje voor het boekje.

Loop daarna nog even langs de presentatie van onze goede doelen. Daar kunt u zien waar deze enthousiaste vrijwilligers met de ingezamelde gelden aan werken.

Uiteraard vinden wij het gezellig dat u daarna nog even onder het genot van een drankje en of hapje wat nababbelt, voordat u weer naar huis reist.

Bedenk dat de opbrengst catering (verkoop min inkoopvan onze catering en overige kosten) en de opbrengst van de wandeltocht bestemd is voor onze goede doelen.

 

Op de website. http://www.wc-samenoppad.nl kunt u de financiële verantwoording bekijken.

 

De route:

 

Ook dit jaar gaat de route door de bossen en over de heide tussen Putten en rond Drie. Onderweg is er de inmiddels bekende wagenrust Voor de 25 km en 30 km is er tevens een caférust. Dankbaar maken wij gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Gelders landschap en landgoedeigenaren. We zijn blij dat ons het gebruik ervan wordt toevertrouwd en dat willen wij graag zo houden. Daarom aan u de oproep: Laat geen afval achter op het parkoers, maar deponeer dat in daarvoor opgestelde afvalbakken bij de rustlocaties.

 

 

Wist u dat:

 

 • Wij een grote ploeg fantastische vrijwilligers hebben;
 • Dat zij, zowel binnen als buiten, voor u klaar staan:
 • Dat u zult genieten van de schitterende omging:
 • Dat tientallen vrijwilligers voor u een feestdag willen verzorgen.
 • (Op het parkoers bevinden zich parkoersbewakers en er worden foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf.)
 • We naast de SAGAMBIARA-WALK ook op een aantal woensdagen groepswandelingen organiseren? Ook dit met als doel geld te genereren voor onze goede doelen. U vindt de agenda daarvoor op onze website en of op de start -/ finishlocatie.

 

 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, NS station Putten,

 

Uit de richting Zwolle:
- Neem de stoptrein naar Utrecht en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat. In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Uit de richting Amersfoort:
- Neem de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat. In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Uit de richting Arnhem:
- Neem de intercity naar Utrecht, daar de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat.  In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Met eigen vervoer:

-Vanaf Amersfoort: A28 afslag 9, Nijkerk-Putten, weg volgen tot Putten. 1eafslag (bij Terra Nova) richtingGarderen (= Van Geenstraat) 3erotonde linksaf en daarna 1erotonde links en gelijk links (= Kerkstraat).

-Vanaf Apeldoorn: A1 afslag Garderen, N310 (Wolweg) rechtdoor rotonde met Apeldoornsestraat, Hogesteeg, (wordt Bakkersweg) tot einde weg in Garderen links, (Dorpsstraat), richting Putten. Na bord ‘50’ rotonde 3 kwart rond rijden, (= Calcariaweg wordt Sprielderweg,) daarna 1erontonde rechts (= Voorthuizerstraat) en daarna 1erotonde links en gelijk 1estraat links (= Kerkstraat).

Vanaf parkeerplaats naar start ongeveer 500 meter wordt gepijld.

 

De 8e SAGAMBIARA-WALK staat gepland op 21-12-2013.

We hopen u massaal te mogen begroeten en dat u van deze dag gaat genieten.

Als u na afloop naar huis gaat, neem dan onze kerstboodschap mee:

 

Kijk eens om je heen, een arm, een schouder, een klein gebaar.

Geef liefde aan elkaar door en begrijp de boodschap van KERST

 

Gerrie van den Brink

 

 

Wij, alle medewerkers van de SAGAMBIARA-WALK,

wensen u gezegende kerstdagen en een gelukkig en gezond 2014 toe.

 

 

Tot ziens bij de 9e SAGAMBIARA-WALK 20 december 2014.

 

Informatie bij Samen Op Pad e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06-51668828

 

Zie voor meer informatie onze website: http://www.wc-samenoppad.nl/

Breng gerust eens een bezoekje aan onze informatieve website.

 

 

                                         

 

 

 

 

 

Zaterdag 22december 2012 organiseert wandelcomité“Samen Op Pad” de                     

 

7e Sagambiara-Walk

 

Een wandeltocht waarvan een deel van de opbrengst elk jaar bestemd is voor de

 

“GOEDE DOELEN”

 

Gambia (Serrekunda) en de Dominicaanse Republiek ( El Seibo)

 

 

Keuze afstanden zijn: 10, 20, 25 en 30 km.

 

Starttijden zijn:

                  30 km.  09:00 uur tot 10:00 uur

                  25 km.  09:00 uur tot 10.00 uur

                  20 km.  09:00 uur tot 10:00 uur

                  10 km.   09:00 uur tot 11:00 uur

 

De wandeling geschied geheel op eigen verantwoording, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade.

 

De route is geheel vernieuwd en laat u een deel van onze mooie omgeving zien, de Veluwe.

 

Bij de start ontvangt u een route beschrijving.

 

Tot 22 December 2012,  vanuit “Het denksportcentrum”, Jac. Catsstraat 76, 3881 XR Putten. 
Steun de kinderen van de st. Theresiaschool in Serrekunda, te Gambia.

Op veler verzoek gaan wij door. Wederom organiseren wij voor u de “SAGAMBIARA-WALK”. Nog altijd is er veel geld nodig voor de kinderen van onze verre medemens. Ook dit jaar gaan we voor de “st. Theresiaschool” te Serrekunda in Gambia. Wij zullen er samen voor wandelen om de kinderen verder te helpen deze school te kunnen afbouwen, zodat ook zij later een betere toekomst mogen hebben. Lieve mensen van de stichting, nog altijd nauw betrokken bij het dorp Serrekunda en haar inwoners, mensen uit mijn omgeving zijn samen met de dorpelingen nog altijd druk aan het werk in, rond en met de school. Regelmatig gaan zij persoonlijk naar dit dorp. Zo helpen zij de bewoners een duurzaam bestaan op te bouwen in hun eigen vaderland.

 

Steun El Seibo.

Door de orkaan Georges, die op 22 september 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, zijn veel mensen hierbij alles kwijtgeraakt. Ook al kregen zij een klein stukje grond en heeft Pastor Nicolás er (met de hulp van zijn naasten ) voor gezorgd dat er een afdak gebouwd werd, die als school dienst zou gaan doen, is er nog altijd veel nodig om de kinderen van El Seibo een beetje als onze kinderen, naar een goede school te laten gaan.

In de afgelopen jaren zijn er al 6 leslokalen, een toilettengroep, een kantoor en een muur om het complex gerealiseerd. In 2010 is er een start gemaakt met een kleinschalig medisch centrum, wat in 2011 voor een klein deel al gebruiksklaar is gemaakt. In de komende jaren wordt hier mee doorgegaan.

Als jullie hun website bezoeken kun je lezen wat er tot op heden voltooid is.

Volgende zomer hopen ze weer met een groep Nederlanders naar El Seibo te gaan om daar verder te bouwen aan het medisch centrum.Voor meer info. www.kerknetputten.nl/seibo

 

Wilt u meer weten over beide projecten? Kijk op onze website: www.wc-samenoppad.nl/

 

Waarom toch steeds weer die zaterdag voor Kerst?

Lang is er over nagedacht. Een weekend met weinig wandeltochten, want niemand mag er voor de voeten gelopen worden. Maar de echte reden om deze tocht op deze laatste zaterdag voor het kerstfeest te lopen blijft wel de volgende, onze rijkdom, slechts enkele dagen voor kerst en de jaarwisseling. Dagen waarop vele van ons uitgebreid aan tafel komen, misschien zelfs met cadeaus onder onze schitterende kerstboom. Miljoenen euro’s worden er uitgegeven om vooral maar niet onze jaarwisseling geruisloos voorbij te laten gaan.De klok slaat 24:00 uur, de donkere nachthemel wordt helder verlicht met de mooiste kleuren. Ons goed recht om daar volop van te genieten. Maar wat hebben de kleuters van Serrekunda en de kinderen van El Seibo? 

Onze leus luidt toch nog altijd: de jeugd heeft de toekomst. Met de opbrengst van onze wandeltochten hopen wij deze kleuters / kinderen verder op weg te helpen, zodat ook zij, net als onze kinderen, een betere toekomst tegemoet mogen zien.

Van harte nodigen wij u uit en hopen dat u van onze fijne wandelingen zult genieten.

Dus…ook dit jaar  wandelen voor de kinderen van de st. Theresiaschool in Serrekunda te Gambia en de kinderen van El Seibo.

 

Namens de kleuters van Serrekunda en de kleuters van El Seibo,  BEDANKT   

PARKEREN!!!!

Parkeren bij de start en finishlocatie kan niet meer. Wij hebben het afgelopen jaar het vriendelijke verzoek gekregen om niet meer bij de ALDI markt te parkeren dit is eigen parkeer terrein . Omdat wij wandelaars zijn die niet op een km kijken verzoeken wij om u auto op het parkeer terrein bij de Nieuwe kerk te zetten een loop afstand van ongeveer 500 meter wij als organisatie zullen voor bewegwijzering zorgen, volg de aanwijzingen van onze parkeerwachters op. Al vast bedank voor u medewerking

 

De start finishlocatie:

Op de start/finishlocatie heten wij u van harte welkom. Voor u start kunt u gebruik maken  van onze catering om nog wat te nuttigen, koffie, thee en of fris. Als u bij terugkeer van uw wandelingbij start/finishlocatie bent aangekomen, kunt u uw stempel en wandelboek plaatje in ontvangst nemen. Loop daarna nog even langs de Gambia en de El Seibo tafels, waar u kunt zien waar deze lieve mensen met de door ons (uw) ingezamelde gelden aan werken. Uiteraard vinden wij het gezellig dat u daarna nog even onder het genot van een drankje en of hapje wat nababbelt, voordat u weer naar huis reist.

Van de wandeltocht wordt minimaal 80% van de opbrengst verdeeld over beide doelen. 

 

Wist u dat:

 • Op www.wc-samenoppad.nl kunt u onze financiële verantwoording bekijken.
 •  Wij een grote ploeg met lieve vrijwilligers hebben? En dat zij er zowel binnen als buiten voor u klaar staan. Zodat u zult genieten en weten dat er goed voor u gezorgd wordt.
 • Op het parkoers bevinden zich parkoersbewakers en er worden foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf.
 •  We naast de Sagambiara-Walk ook op woensdag groepswandelingen organiseren met natuurlijk als doel geld genereren voor onze goede doelen. U vindt de agenda daarvoor op onze website www.wc-samenoppad.nl en of op de start / finishlocatie.
 • De volgende Sagambiara-Walk (8e) staat gepland op 21-12-2013, wij heten u ook dan weer van harte welkom

 

De route:

Dit jaar een geheel gewijzigde route. De route gaat dit jaar door de bossen en over de heide tussen Ermelo en Speuld. Onderweg is er dit jaar weer een wagenrust voor alle afstanden. Voor de 20, 25 en 30 km is de caférust bij het Boshuis te Drie. Ongetwijfeld zullen er onderweg nog de bekende doorloop posten zijn voorzien, laat u verrassen.  

Dankbaar maken wij gebruik van de natuurgebieden van onder andere Staatsbosbeheer, Gelders landschap en Schovenhorst. We zijn blij dat ons het gebruik ervan wordt toevertrouwd en dat willen wij graag zo houden. Daarom aan u de oproep laat niet uw afval achter op het parkoers maar deponeer dat in daarvoor opgestelde afval bakken op onze start, finish en rustlocaties.


 

Wij hopen dat u van deze dag gaat genieten.

Als u na de wandeling naar huis gaat, neem dan de boodschap van kerst met u mee.

 

Wij, alle medewerkers van de SAGAMBIARA-WALK,

wensen u nu al vast gezegende Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2013

 

 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, NS station Putten:,

Uit de richting Zwolle:

- Neem de stoptrein naar Utrecht en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Amersfoort:

- Neem de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Arnhem:

- Neem de intercity naar Utrecht, daar de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de startlocatie wordt voor u gepijld.

 

Met eigen vervoer:

 - Vanaf Amersfoort: A28 afslag 9, Nijkerk-Putten, weg volgen tot Putten. 1e afslag (bij Terra Nova) riGarderen (= Van Geenstraat) 3 rotondes rechtdoor, daarna 2e weg links = Jac Catsstraat.

 - Vanaf Apeldoorn:A1 afslag Garderen, N310 (Wolweg) rechtdoor rotonde met Apeldoornsestraat, Hogesteeg, (wordt Bakkersweg,) tot einde weg in Garderen. Links, Dorpsstraat, richting Putten. Na bord ‘50’ rotonde, 3 kwart rond, (= Calcariaweg,) daarna 2e weg rechts (= Peppelerweg, doorrijden tot einde weg)

 

Tot ziens bij de SAGAMBIARA-WALK 22 december 2012.

 

Informatie bij Samen Op Pad. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06-51668828

 

 

 

             

              Een wandeltocht waarvan een deel van de opbrengst elk jaar bestemd is voor,

 

                                                        “GOEDE DOELEN”

 

             Gambia (Serrekunda) en nu ook deDominicaanse Republiek ( El Seibo)

 

Keuze afstanden zijn: 10, 20, 25 en 30 km.

 

Starttijden zijn:      30 km.  09:00 uur tot 10:00 uur

                           25 km.   09:00 uur tot 10:00 uur

                           20km.   09:00 uur tot 10:00 uur    

                           10 km.  09:00 uur tot 11:00 uur

                           

Het startbureau is open vanaf 08:30 uur en sluit om 16:30 uur.      

               

Inschrijfgeld bedraagt:
  voor bondsleden € 3.-- .   voor niet bondsleden € 4.-- .

 

Doneren kan ook. ING Bank, rekeningnummer: 75.22.12.087.

tnv Mw G.G. van den Brink of E.G.W. Freriks

 

 

De wandeling geschied geheel op eigen verantwoording, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade.

 

Parkeren van uw auto dient u in de straten in de omgeving te doen,

 

De route laat ons een deel van onze mooie omgeving zien, de Veluwe.

 

Bij de start ontvangt u een route beschrijving.

 

17 December 2011,  vanuit “Het denksportcentrum”, Jac. Catsstraat 76, te Putten.

 

 

 

 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, NS station Putten,

Uit de richting Zwolle:
- Neem de stoptrein naar Utrecht en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de nieuwe startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Amersfoort:
- Neem de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat.Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de nieuwe startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Arnhem:
- Neem de intercity naar Utrecht, daar de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de nieuwe startlocatie wordt voor u gepijld.

 

Met eigen vervoer:

-Vanaf Amersfoort: A28 afslag 9, Nijkerk-Putten, weg volgen tot Putten. 1e afslag (bij Terra Nova) riGarderen (= Van Geenstraat) 3 rotondes rechtdoor, daarna 2e weg links = Jac Catsstraat.

-Vanaf Apeldoorn:A1 afslag Garderen, N310 (Wolweg) rechtdoor rotonde met Apeldoornsestraat, Hogesteeg, (wordt Bakkersweg,)  tot einde weg in Garderen. Links, Dorpsstraat, richting Putten. Na bord ‘50’ rotonde, 3 kwart rond, (= Calcariaweg,) daarna 2e weg rechts (= Peppelerweg, doorrijden tot einde weg)

 

Tot ziens bij de SAGAMBIARA-WALK 17 December 2011.

 

Informatie bij Samen Op Pad. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06-51668828

 

Zie voor meer informatie onze website: http://www.wc-samenoppad.nl/

Breng eens een bezoekje aan onze gezellige website.

 

De organisatie:

 

Nadat Gerrie van den Brink met haar gezin 5 jaar heeft georganiseerd moet ze om gezondheid redenen hiervan afzien. Wij medecomitéleden hebben gemeend dat wij er alles aan moeten doen om de doelstelling van Gerrie, wandelen voor het goede doel onder het motto een druppel op de gloeiende plaat in ere te houden .

Daarom hebben we besloten de Sagambiara-Walk voort te blijven zetten. Wel zullen we enkele zaken anders doen want ondanks alle goede bedoelingen en wil, moeten we vast stellen dat Gerrie met haar gezin met erg veel liefde en inzet de afgelopen 5 jaar hun wandel evenement organiseerden.

 

Mededeling:

 

Wij comité Samen Op Pad zijn van mening dat Gerrie van den Brink, de moeder van de Sagambiara-Walk en het wandel comité Samen Op Pad, ons voorbeeld was en zal blijven.

Wij willen haar daarom benoemen tot erelid van ons comité en ambassadrice van onze goede doelen. Daarmede heeft ze ten aller tijde onbeperkt toegang tot al onze activiteiten en we heten haar daar van harte welkom.  

 

De route:

 

Wederom gaat de route dit jaar door de bossen en over de heide tussen Putten en Garderen. Onderweg is er dit jaar weer de bekende wagenrust aan de Arnhemsekarweg en voor de 25 en 30 km is de grote caférust weer bij de Bonte Koe in Garderen. Dankbaar maken wij gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Gelders landschap en …… We zijn blij dat ons het gebruik ervan wordt toevertrouwd en dat willen wij graag zo houden. Daarom aan u de oproep laat niet uw afval achter op het parkoers maar deponeer dat in daarvoor opgestelde afval bakken op onze rustlocaties.

 

De start finishlocatie:

 

Op de start/finishlocatie heten wij u van harte welkom. Voor u start kunt u gebruik maken  van onze catering om nog wat te nuttigen, koffie, thee en of fris. Als u bij terugkeer van uw wandelingbij start/finishlocatie bent aangekomen, kunt u uw stempel en wandelboek plaatje in ontvangst nemen. Loop daarna nog even langs de Gambia en de El Seibo tafels, waar u kunt zien waar deze lieve mensen met de door ons (uw) ingezamelde gelden aan werken. Uiteraard vinden wij het gezellig dat u daarna nog even onder het genot van een drankje en of hapje wat nababbelt, voordat u weer naar huis reist.

Bedenk dat: 80% van de opbrengst (verkoop min inkoopvan onze catering) en de opbrengst van de wandeltocht bestemd is voor onze goede doelen.

“Serrekunda” Gambia en “El Seibo” Dominicaanse Republiek.

Van de wandeltocht wordt 80 % van de opbrengst verdeeld over beide doelen.  

 

Op onze website. http://www.wc-samenoppad.nl kunt u onze financiële verantwoording

Bekijken.

 

Wist u dat wij een grote ploeg met lieve vrijwilligers hebben? En dat zij er zowel binnen als buiten voor u klaar staan. Zodat u zult genieten en weten dat er goed voor u gezorgd wordt.

(Op het parkoers bevinden zich parkoersbewakers en er worden foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf.)

 

Wist u dat we naast de Sagambiara Walk ook op woensdag groepswandelingen organiseren met natuurlijk als doel geld genereren voor onze goede doelen. U vind de agenda daarvoor op onze website en of op de start/finishlocatie.  

 

 

De volgende Sagambiara Walk staat gepland op 22-12-2012, wij heten u dan weer van harte welkom

 

 

Wij hopen dat u van deze dag genoten heeft.

Als u straks naar huis gaat, neem dan de boodschap van KERST met u mee.

 

                                                                                                                      

                                                                                                      

Wij, alle medewerkers van de SAGAMBIARA-WALK,

 

wensen u gezegende Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2012.


 

 

 

Steun de kinderen van de st. Theresiaschool in Serakunda, te Gambia.

Op veler verzoek gaan wij door.

We gaan wederom voor u organiseren de “SAGAMBIARA-WALK”. Nog altijd is er veel geld nodig voor de kinderen van onze verre medemens. Ook dit jaar gaan we voor de “st. Theresiaschool” te Serrekunda in Gambia”. Wij zullen samen voor wandelen om de kinderen verder te helpen deze school te kunnen afbouwen, zodat ook zij later een betere toekomst mogen hebben. Lieve mensen van de stichting, nog altijd nauw betrokken bij het dorp Serrekunda en haar inwoners, mensen uit mijn omgeving zijn samen met de dorpelingen nog altijd druk aan het werk in, rond en met de school. Regelmatig gaan zij persoonlijk naar dit dorp. Zo helpen zij de bewoners een duurzaam bestaan op te bouwen in hun eigen vaderland.

 

 

Steun de kinderen van El Seibo.

Ook nu weer als tweede doel “Seibo Werkgroep Putten”.

Door de orkaan Georges, die op 22 september 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, zijn veel mensen hierbij alles kwijtgeraakt. Ook al kregen zij een klein stukje grond en heeft Pastor Nicolás er, (met de hulp van zijn naasten,) voor gezorgd dat er een afdak gebouwd werd, die als school dienst zou gaan doen, is er nog altijd veel nodig om de kinderen van El Seibo, een beetje als onze kinderen, naar een goede school te laten gaan.

In de afgelopen jaren zijn er al 6 leslokalen, een toilettengroep, een kantoor en een muur om het complex gerealiseerd. In 2010 is er een start gemaakt met een kleinschalig medisch centrum wat in 2011 voor een klein deel al gebruiksklaar is gemaakt.

In de komende jaren wordt hier mee doorgegaan.

Als jullie de website bezoeken,  kun je lezen wat er tot op heden voltooid is.

Volgende zomer hopen ze weer met een groep Nederlanders naar El Seibo te gaan om daar verder te bouwen aan dat medisch centrum.

 (kijk voor meer informatie op onze website - zie: http://www.kerknetputten.nl/seibo )

 

 

Wilt u meer weten over beide projecten?

Kijk op onze website: http://www.wc-samenoppad.nl/

 

Waarom toch steeds weer die zaterdag voor Kerst?

Lang is er over nagedacht. Een weekend met weinig wandeltochten, want niemand mag er voor de voeten gelopen worden. Maar de echte rede om deze tocht op deze laatste zaterdag voor het Kerstfeest te lopen blijft wel de volgende, onze rijkdom, slechts enkele dagen voor kerst en de jaarwisseling. Dagen waarop vele van ons uitgebreid aan tafel komen, misschien zelfs met cadeaus onder onze schitterende kerstboom. Miljoenen euro’s worden er uitgegeven om vooral maar niet onze jaarwisseling geruisloos voorbij te laten gaan.De klok slaat 24:00 uur, de donkere nachthemel wordt helder verlicht met de mooiste kleuren. Ons goed recht om daarvan volop te genieten. Maar wat hebben de kleuters van Serrekunda en de kinderen van El Seibo? 

Onze leus luidt toch nog altijd: de jeugd heeft de toekomst? Met de opbrengst van onze wandeltochten hopen wij deze kleuters / kinderen verder op weg te helpen, zodat ook zij, net als onze kinderen, een betere toekomst tegemoet mogen zien.

Van harte nodigen wij u uit en hopen dat u van fijne wandelingen mag genieten.

Dus…ook dit jaar dus wandelen voor de kinderen van de st. Theresiaschool in Serrekunda te Gambia en de kinderen van El Seibo.

 

Namens de kleuters van Serrekunda en de kleuters van El Seibo, BEDANKT

Hieronder kunt u de flyer downloaden

  

 
 
 De 5e Sagambiara Walk
Wat eens begon als een wandeling omdat initiatiefneemster Gerrie van den Brink 50 jaar werd is nu een jaarlijks terugkerende wandeling.
Gerrie werd 50 jaar en bedacht zich dit te vieren met een wandeling te organiseren met al haar wandelvrienden. Om er iets extra’s aan te geven bedacht ze om aan dit wandel evenement een inzameling te verbinden voor een goed doel.
Onder haar kennissen had ze een paar vrienden die privé een goed doel hebben opgezet in Gambia (de kinderen van Serrekunda) . Omdat ze Sara zag Samen met Gambia ontstond de naam Sagambiara Walk. (Ondertussen is er een tweede goed doel bij El Seibo, Dominicaanse Republiek.)
Niet wetende welke gevolgen het organiseren van deze wandeling had werd ze door vele wandelaars aangemoedigd om deze wandeling voort te zetten.
Zo gezegd zo gedaan, 1 keer werd 2 keer en ook de derde keer kwam in beeld. Omdat Gerrie de organisatie niet alleen meer wilde en ook niet geheel aankon door haar ziekte besloot ze om met enkele wandelvrienden een wandelcomité op te richten.
De naam daarvoor bedacht ze. Passend het werd "wandelcomité Samen Op Pad".
Ook dit bleef niet geheel zonder gevolgen, naast de Sagambiara Walk werd er besloten om ook woensdag wandelingen te organiseren die werden uitgezet door oud Euraudax wandelvrienden. Uiteraard met in het achterhoofd een druppel op de gloeiende plaat en het goede doel. Dat dit een succes is mogen we vast stellen. Voor 2011 staan er naast de Sagambiara Walk 20 woensdag wandelingen op de agenda van Samen Op Pad.
De 5e Sagambiara Walk dit jaar werd geopend met felicitatie en een woord van dank aan Gerrie van den Brink met haar gezin. Want zij, haar man en kinderen zijn een belangrijk onderdeel die het mogelijk maakt deze tocht te organiseren.
Een kleinigheid (de druppel op de gloeiende plaat) een bosje bloemen ondersteund door een daverend applaus is haar van harte gegunt.
Voor de derde keer op rij waren het winterse toestanden op deze 5e Sagambiara Walk. Ondanks het feit dat er bij enkele andere wandelingen de grotere afstanden afgelast waren, kreeg ons team vrijwilligers het voor elkaar om ook de 25 en 30 km uit te zetten en konden de wandelaars volop genieten van de prachtig uitziende natuur in een dik pak sneeuw.
Een compliment aan alle vrijwilligers en wandelaars die deze 5e Sagambiara Walk weer tot een succes maakten, al was de deelname wat minder dan vorige jaren. Dit had beslist te maken met de minder goede bereikbaarheid door sneeuw en gladheid.
Met de Sagambiara Walk sluit voor ons het S.O.P jaar, maar de eerste wandeling in het nieuwe  jaar, wordt nog wel dit jaar gelopen: Als rede is hiervoor genoemd, dat alles met de Sagambiara-Walk is begonnen en ook zal eindigen.

 

 
Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.