Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Samen Op Pad groepswandelingen in coronatijd vanaf september SOP2020

Wat bieden we standaard aan bij basic SOP2020: Klik hier


Vanaf 16 dagen voor de geplande datum is online inschrijven mogelijk.
zie hieronder!

Volgende wandelingen SOP2020 (online inschrijving open)

Anderhalve week geleden heb ik samen met Peter de definitieve route op de GPS gezet. Met 25,9 km volgens ons nog nét acceptabel. En vandaag is het dan eindelijk zo ver. Helaas is er wat regen voorspeld, maar de locatie ligt veel centraler in het land, en is ook met de trein goed bereikbaar, dus we hebben goede hoop dat we de 52 van vorig jaar in Den Haag, toen het de eerste helft van de tocht flink regende, gaan overtreffen.

Gisteren hebben we al mijn oude postfiets met tassen vol drankjes, bifi-worstjes en pakjes tuc in de bosjes bij landgoed Linschoten onder een camouflagekleed verborgen. Dit voor de tweede wagenrust, die dus eigenlijk een fietsrust is. Vanmorgen heeft Peter de auto bij het monument te Putkop gezet met de candybars en drankjes voor de eerste wagenrust.

Een beetje regen houdt een goede wandelaar duidelijk niet tegen, want we staan met 72 wandelaars buiten en gaan, na het uitreiken van oorkondes voor top-deelnames aan Casper Seyn en Nico van Ee van start.

Allereerst langs de volop bloeiende bloemenbermen. Na zo'n 100 meter gaan we de bebouwde kom van Woerden al uit, en al snel het onverharde pad langs de natuurplas op langs een Kunstwerk waarvan we de betekenis alleen maar kunnen raden.

Langs wat boerderijen wandelen we richting de A12, maar slaan dan definitief af een natuurpad op richting Harmelen. Maar verder dan het randje van deze plaats komen we niet. We gaan de Haanwijkersluis over en wandelen dan langs de Rijn terug naar Woerden.

DSC07069 1600x1200Eerst achterlangs huizen maarlater, na het oversteken bij de blauwe ophaalbrug, langs leuke optrekjes en boerderijen. En zo komen we bij de spoortunnel en het monument bij Putkop ter nagedachtenis aan de grootste treinramp ooit in Nederland. Hier is ook de eerste wagenrust.

Dan vervolgen we de Rijn, maar nu over een jaagpad. Heerlijk om uit te kijken over het water van de Rijn en op gegeven moment ziet Henk een jong hermelijntje voor ons uit rennen over het pad. Bij Geestdorp steken we nog een keer een weg over naar het laatste stuk jaagpad. Daar staat iemand een foto van ons wandelaars te maken. Later lezen we op facebook dat het Hetty is geweest die vanuit Kamerik een 24 km tocht voor zichzelf heeft gelopen waarop ze veel dezelfde punten aan doet als wij. Helaas begint het vanaf hier te miezeren.

We gaan na bet passeren van een oude rolpaal de meander brug over en het Brediuspark door om in het centrum uitte komen. Langs het kasteel, de Bonaventurakerk en het oude stadhuis komen we bij de Petruskerk waar ieder zijn weg gaat om ergens de lunchpauze door te brengen.

Wij gaan met een flink aantal naar de Hema. Daar zijn ze echter niet op zo veel klanten in één keer berekend, dus we moeten door eten en drinken, want we hebben maar een half uur, en ik moet zelf zéker op tijd terug zijn. Tien minuten later dan de afgesproken tijd is iedereen weer aanwezig en kunnen we via de kazerne en langs molen de stad uit.

Al snel gaan we over oude polderwegen richting Cromwijk. Hoewel deze wegen inmiddels bijna binnen de nieuwbouw liggen, ademen ze toch nog de sfeer van lang geleden uit. Als we onder de A12 door zijn,langs de Linschoten, gaan we écht landgoed Linschoten op en het groen in. De fraaie huizen en boerderijen die we passeren horen allemaal bij het landgoed.

Zo komen we ook bij onze fiets die met drankjes, bifi en tuc braaf staat te wachten. Speciaal om met het warme weer wat zout aan te vullen. Oké, door de regen is het niet zo warm, maar het gaat er toch in als koek.

Na de rust slaan we het onverharde pad voor huis te Linschoten zelf op, en kunnen nog een blik op het huis werpen dat half verscholen achter veel groen ligtDSC07076 kopie.

We zetten nu koers naar Linschoten zelf, waar we door het oude centrum gaan en voorlangs de kerk met zijn toren die een meter uit het lood staat. We verlaten het oude stadje al weer snel over de grasdijk langs de Montfoortse Vaart. Aan het eind slaan we de Cattenbroekerdijk op en komen zo klokslag vier uur terug bij de kantine van SC Woerden. Daar kunnen we nog even genieten van de gastvrijheid in de kantine.

Iedereen die de moeite genomen heeft om naar Woerden te komen bedankt, samen is het een gezellig evenement geworden.

Groet, Peter en Monique.

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.

CSS-RSevent