Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Volgende wandelingen SOP2020

Het is logisch, dat ik ontzettend nieuwsgierig ben, nu we vandaag in Bergschenhoek een nieuwe tocht voorgeschoteld krijgen onder de naam “De Rottetocht”. Bedenkster is Jeannette Faro, onze onmisbare verzorgster bij een aantal SOP-tochten. Zij krijgt assistentie van Bert Faro en Henk Dikken

 

De start is in Outdoor Valley aan de Hoeksekade. Daar worden de leukste activiteiten geboden voor een dag vol actie rottetochtfoto1en avontuur. Wij gaan ook iets leuks beleven, dat weet ik zeker. Aantal deelnemers: 53.

Voordat we vertrekken, wenst Bert ons een fijne wandeling en vraagt hij Henk ten Velde naar voren, want die heeft maar liefst 250 tochten op zijn naam staan. Henk ontvangt een fotorottetocht3ingelijste wandelfoto.

We gaan om 10.02 uur, ik heb er zin in. We lopen eerst in een gebied waar veel gesport wordt. Ik zie een wandelende vrouwenclubje, wielrenners, hardlopers, jongens op een step, mountainbikers. Maar ik zie ook een vliegtuig overkomen.

Via de Kindermakerdreef (wat een achterlijke straatnaam) komen we op een dijk langs de Rotte, een veenrivier, die dienst doet als boezem, die het teveel aan water uit de polders ten noorden van Rotterdam afvoert. De stad Rotterdam ontleent haar naam aan deze rivier.

Aan de andere kant is ook een waterrijk gebied met op de achtergrond de heuvels vol met sloop- en bouwafval overdekt met een laagje gras. Er is ook een kunstskibaan.

Jeannette heeft er behoorlijk de vaart in. Ik kan het nauwelijks bijbenen. Maar zo zegt ze later, er zijn weer andere wandelaars die dit heerlijk vinden. Ja, en wat doe je dan als organisator? Ik vind het allemaal prima, hoor, ik kom er wel.

Via een mooie brug steken we de Rotte over en vervolgen onze weg richting Terbregge. De zon schijnt volop, we doen vandaag veel vitamine D op. De katjes aan de struiken lopen al uit en de magnolia staat op springen. De lente rottetochtfoto2is in aantocht, heerlijk.

Na 3 km komen we in Terbregge aan en via de Terbregselaan, lopen we onder 2 viaducten door de wijk Kralingen-Crooswijk in. Bij de ingang van Campingsport De Huifkar is de eerste wagenrust. Jeannette verzorgt altijd de koeken en de sapjes bij de tochten van haar vader Bert, nu verzorgt vader Bert de lekkernijen bij de tocht van Jeannette. Wat een samenwerking in die familie.

Dan gaan we het Kralingse Bos in. Veel boomstammen en gesneuvelde boomtakken moeten er al heel lang liggen, gezien al het mos dat daarop gegroeid is. Ook zijn er een paar ooievaarsnesten met bewoners. Hieraan kun je ook merken dat de lente er aan komt.

Het uitzicht over de “Kralingse Plas” is magnifiek. Dan passeren we twee molens, pal naast elkaar: “De Lelie” en “De Ster”. Beide molens zijn 8-kantige stellingmolens. De Lelie is uit 1740 en De Ster uit 1866. Er wordt nog altijd snuiftabak en specerijen gemalen.

Als we het bos uitkomen, slaan we de Laan van Nooitgedacht in en komen langs het stadion van Excelsior. Voor de liefhebbers zij vermeld, dat er daar een “Robin van Persie”-tribune is.

Omdat de hoofdrust nog ver is, krijgen we bij Arboretum Trompenburg een paar paaseitjes aangeboden. Tenminste, ik mag er drie pakken. Bert is gul vandaag.

We lopen via de Avenue Concordia door de wijk Kralingen. De straten zijn breed en het valt mij op dat ze schoon zijn. Er zijn best wel leuke winkels, eetcafé’s, de Blokker en de Hema. Ook zie ik een winkel, genaamd Mijn Hemeltje, bio voor je baby & speelgoed. Hoe ik dat moet interpreteren, weet ik niet.

Dan zijn we bij de hoofdrust in de Speeltuin Crooswijk. Een mooi onderkomen, waar het goed toeven is. Ik smikkel mijn broodje gezond op en geniet van mijn kopje thee. Na een half uur vertrekken we weer. Wat ik mis is het fluitje, dat ons tot vertrekken maant. Daar moet ik het mijne van weten.

De terugweg voert ons al gauw weer naar de Rotte. We passeren het Eetcafé “t Trefpunt, waar Jeannette vaak gaat eten. Dit is even terzijde.

Onder de A20 door en door de Bergse Rechter Rottekade, een schattig straatje met leuke tuintjes voor de voordeur. Bloemen in mandjes op ijzeren tafels, bloemen in teilen en in ketels. Echt knus. Na het passeren van de Berg en Broeksebrug zien we de gelijknamige plassen, vol met bootjes, Hollands welvaart.fotorottetocht4 copy

Bij de schutsluis Boterdorpse Verlaat van 1773 staat Bert met de choco mini’s.

Dan is het nog een kleine 55 minuten en zijn we terug bij Outdoor Valley. Ons avontuur is voorbij. Heel moe en heel voldaan plof ik op een stoel neer en geniet van mijn drankje.

Dan krijg ik antwoord op mijn vraag waar het fluitje is gebleven. Er schijnen geïrriteerde wandelaars te zijn die het fluitsignaal te luid vinden klinken. Het moet niet gekker worden. Veel wandelaars lopen midden op de weg en nu moet er geschreeuwd worden dat er een auto of fietser aan komt. Is dat zo fijn? Ik vind het onzin, als u het mij vraagt, want als je al op leeftijd bent, worden alle geluiden minder, dus daar moet ons fluitje ook bij zitten!!!

Lieve Jeannette, beste Bert en Henk en alle begeleiders, hartelijk dank voor deze mooie tocht. Het was heel verrassend. Voor herhaling vatbaar!

Zeist, 12 maart 2020

Jeannette van Buuren

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.