Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

SOP-2020: een voorzichtige herstart van de SOP-groepstochten!

INFORMATIE VOOR WANDELAARS

Een andere tijd, een nieuwe start… een testserie van twee of drie wandeltochten

Door alle coronabeperkingen is het onverantwoord om het groepswandelen, zoals we dat bij Samen Op Pad gewend waren, weer op te pakken.

Dit betekent dat er nogal wat moet veranderen. Daarom beginnen we met een serie van een aantal testtochten. Daarna gaan we bekijken hoe we in de rest van 2020 verdergaan.

Er komen twee testtochten, te weten op, 12 en 19 augustus.

Daarna willen we, vanaf 2 september, op basis van de testervaringen en de stand van zaken rondom de epidemie, voorzichtig weer starten met wekelijke wandeltochten volgens nieuwe richtlijnen.

Hoe zijn de testtochten georganiseerd?

 • Wandelaars kunnen zich via de website opgeven om mee te doen met een van de testtochten, volgens onderstaande regels. Het bestuur zal daarna steeds een ander groepje wandelaars uitnodigen voor een van de testwandelingen. U kunt niet aan meerdere testtochten meedoen.
 • Aanmelden als testwandelaar kan op de site van19 juli t/m 3 augustus. De aanmeld-data worden ook in het Soppertje vermeld.

 https://www.samenoppad-wandelen.nl/inschrijven-testwandelingen 
open van 19-juli-2020  21juli 2020 tot 3 augustus 2020 of maximaal 12 en 19 augustus elk maximaal 30 deelnemers.

 • U kunt binnenkort op de site zien op welke plaats de testwandelingen (zoals altijd ongeveer 25 km) zijn uitgezet. Het exacte start-adres wordt op dinsdag voor de wandeling naar de ingeschreven deelnemers gemaild.
 • Kent u belangstellenden die geen internet hebben? Maak ze attent op de testwandelingen! Zij kunnen zich in de aanmeldperiode ook telefonisch aanmelden: 06 51668828
 • We starten met een groepje van 28 wandelaars met twee begeleiders.
 • Deelname een van de testtochten is gratis.
 • Via de mail (of telefonisch) krijgt u de startlocatie te horen. De startlocaties zijn in de buitenlucht, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Alleen de 28 uitgenodigde wandelaars mogen aan de tocht deelnemen. Dit wordt voor vertrek gecontroleerd door de begeleiding. Elke deelnemer ontvangt een bevestiging per mail. Bij telefonische aanmelding wordt uw naam op een lijst genoteerd.
 • Er is geen wagenrust en ook geen grote rust. De organisator van de tocht zal u onderweg in de gelegenheid stellen zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen, ook dit in de buitenlucht.
 • In de meeste gevallen zal er, hoe onpraktisch dat ook is, geen toiletgelegenheid zijn, doordat we in de buitenlucht starten en wandelen. De organisatoren doen wel hun best om eventueel toch ergens een toiletstop te regelen. Maar dat zal een uitzondering zijn.
 • Wilt u een wandelplaatje en stempel? Dat wordt u na de tocht via de mail toegezonden.
 • Tijdens de tocht dient de groep goed bij elkaar te blijven, altijd met inachtneming van de 1,5 meterregel. Zo kunt U samen met de begeleiders zorgen voor een veilige wandeling, ook bij het oversteken. Nog meer dan anders wordt er een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid en zorg voor de veiligheid.
 • Tijdens de testtocht heeft u alle gelegenheid te vertellen hoe u de tocht ervaart. De begeleiders staan open voor opmerkingen en suggesties. Het is immers een testperiode, waarvan we allemaal hopen te leren.

Wat gebeurt er met de al geplande SOP-tochten voor de rest van 2020?

Alle eerder geplande tochten van 2020 zijn geannuleerd. Het bestuur zorgt voor een nieuwe kalender in samenwerking met organisatoren die een tocht willen organiseren/aanpassen conform de nieuwe richtlijnen. Let op: dat is geen verplichting voor de organisatoren. Als zij geen mogelijkheid zien om ‘hun’ tocht volgens de nieuwe regels te regelen, komt er geen tocht. Consequentie daarvan is dat er vanaf september 2020 niet standaard elke week een SOP-tocht nieuwe stijl zal zijn.


De nieuwe richtlijnen worden eind augustus vastgesteld

Let op: de voorwaarden kunnen nog veranderen, op basis van de testtochten.

Hoe zien de SOP-wandelingen er vanaf september 2020 uit?

Eind augustus 2020 komt het bestuur weer bij elkaar om de testperiode te evalueren. Daarbij blijft het uitgangspunt dat we minimaal de richtlijnen vanuit de overheid blijven volgen, plus onze eigen ervaringen en inzichten. Dit kan een versoepeling van de regels betekenen, maar ook een verscherping. Uitgangspunt is dat wij een in onze ogen verantwoorde tocht kunnen aanbieden.

 

Hartelijk dank voor ieders medewerking en meedenken!

We beseffen dat de vorm van onze testwandelingen ver af staat van het groepswandelen, dat u met SOP gewend was. Ook wij zouden het graag anders zien. Maar we hebben als Samen op Pad de verantwoordelijkheid om over uw en andermans gezondheid te waken.                                                                                                               We willen absoluut niet het startpunt zijn van een coronagolf onder onze wandelaars…

Als u klachten heeft als verkoudheid, koorts, keelpijn, e.d. rekenen we erop dat u thuisblijft en zich afmeldt.

Hopelijk tot ziens bij een van de testtochten!

Bestuur Samen Op Pad.

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.