Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Volgende wandelingen SOP2021

Route informatie GW

Vaas 1Bij het bedenken van de naam van deze tocht, even vergeten dat het Cannenburgher-gat in het afgesloten gebied zit van de Kroondomeinen. We komen er wel dicht in de buurt. Bovendien blijft er genoeg moois over om te zien. .

We starten voor de 4e keer bij Voetbalvereniging Vaassen.  

Met de beheerder de heer de Wilde. Het adres is vv Vaassen Woestijnweg 67, 8172 CN Vaassen.

Leuk contact gehad met de heer van Putten beheerder. Hij gaat als gepensioneerd Kok voor ons zijn erwtensoep speciaal voor ons maken. Dat vond hij heel leuk om te doen.

Voor € 2,25. Graag op voorhand intekenen zodat er een inschatting gemaakt kan worden van wat er nodig is daar.

Op ca 14 km zijn we daar.

We lopen naar het westen naar de rand van het Kroondomein. We beginnen met wat grasveldenVaas 3 bomenlanen en mooie oude bossen. Via de forellenkwekerij komen we in het gebied de Motketel terecht. Hier zijn ca 20 sprengkoppen te vinden. Mooi rood gekleurde sprengen. Dit is vooral de bodem, het water zelf is helder. Als het regent zie je de grond opgewoeld in het water. Kobie en ik waren hier een dag met behoorlijke regen en hebben ongelooflijk veel heel bijzondere Vaas 4paddenstoelen gezien. Die zie je alleen maar als het zo nat is als de afgelopen periode, ik hoop alleen wel dat het tijdens onze wandeling op 27 november wel droog is.

De wagenrust op ca 7 km. Hierna volgt het buurtschap Niersen, goed opletten want je bent er zo voorbij. Het zijn een paar mooie grote boerderijen.

We doorkruisen het bos en heidevelden. Rode vossenbessen, zouden ze er nog aan zitten? Hier komen weVaas 2 langs verschillende grafheuvels hier is informatie te vinden in de grond verborgen. Het zijn ronde deksels met een handvat die je omhoog kan trekken.

Na de rust gaan we op weg door het dorp Emst. Langs de kerk komen we door de weilanden en het natuurgebied Kievitsveld, in de volksmond wordt dit het Emstergat genoemd. Hier is bij de aanleg van de A50 grond gewonnen. Het is en was al een nat gebied richting het grift kanaal en de IJssel maar er zijn door de zandwinning nog een paar grote plassen bij gekomen. Sommige van jullie zullen dit gebied ook kennen van de Sauna de Veluwse Bron, we lopen langs de parkeerplaats van hen. Op de plas waar we langskomen, kan men ook waterskiën. Hierna lopen we over het voormalig tracé van het Baronnenlijntje terug richting Vaassen. Dit is de spoorlijn van Apeldoorn naar Zwolle. Dit is al rond 1972 helemaal opgeheven als spoorlijn. Het dankt zijn naam aan de vele (adellijke) notabelen die woonden aan de plaatsen langs het spoor. Een groot deel van dit tracé is nu verhard en in gebruik als fiets en/of voetpad.

En komen we achterlangs bij het Kasteel de Cannenburgh terecht. Via het Kersendijkje lopen we richting het kasteel. We hebben mooi uitzicht op het Kasteel van meerdere kanten. We lopen door het park terug door het hek naar onze finish.

Prettige wandeling Rina Prins en Kobie Reurink

Stads- en Landtocht van SOP op 25 maart 2020 in Dordrecht

 

Een compliment voor Bert Faro en Henk Dikken.Door ziekte van parcoursbouwer Joop voor den Dag kan zijn geplande 5e Stads- en Landtocht niet door gaan. In plaats daarvan hebben Bert Faro en Henk Dikken het organiseren ervan op zich genomen. De tocht is een mix van de vier foto3 stad en landvoorgaande tochten van Joop. De tocht, die Joop in zijn hoofd had voor deze dag, moet hij nog even bewaren voor een volgende keer. Door de korte tijd van voorbereidingen was wat lastig, maar het is toch gelukt om er een SOP-waardige tocht foto2 stadenlandvan te maken. Handig was wel dat de start- en finish- locatie Het Polderwiel, al besproken was. Daarom werd hier vandaan de tocht uitgezet. Na de start zoeken we eerst het Wantij op. Het Wantij is een waterweg in de provincie Zuid-Holland. Het Wantij loopt ongeveer vanaf de Biesbosch, bij de Merwede, naar Dordrecht. Dit water deelt het Eiland van Dordrecht in tweeën. Het Wantij dankt zijn naam aan de grote getijverschillen die hier, ondanks de ligging landinwaarts, nog kunnen plaatsvinden. Daarna gaan we via het Wantij-park en het Park Merwestein richting het oude centrum van Dordrecht. Als we bij de rivier de Beneden-Merwede komen zien we dat daar de rivier zich splitst in de Noord (naar rechts) en de Oude Maas (naar links). Hier vinden we rust van de tocht bij Wijkcentrum Sta Pal. We kunnen, net als vorig jaar, genieten van de versnaperingen die het personeel voor ons kan bereiden. Wat men in aanbieding heeft, is te bestellen bij de start van de tocht. Op een intekenlijst kan men het gewenste invullen. Als we na de genoten rustpauze weer verder wandelen,foto1stad en land blijven we nog even in de buurt van de rivier de Oude-Maas. Langs de Nieuwe Haven en Kalkhaven gaan we naar de Grote Kerk of Onze-Lieve-Vrouwekerk. Dit is de grootste kerk van deze stad. Het is een kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl met een onvoltooide toren. Hierna verlaten we de oude stad en gaan via de wijken Krispijn, Crabbehof , via het landgoed Dordwijk, het Dubbelmonde park en door Dubbeldam richting Het Polderwiel terug.

 

Volgende week woensdag is de SOP-tocht op de Veluwe in Hierden. We hopen u daar ook weer te treffen op deze rondwandeling over de Hollandse woestijnen

Natuurtocht De Paltz 

 

De start is wederom bij AV Pijnenburg. Daar vandaan wandelen via het Pijnenburgerbos in de richting van het natuurgebied De Paltz. Aldaar aangekomen gaan wij langs alle kunstwerken die gelegen zijn achter de witte villa. Vervolgens wandelen wij naar de kluizenaarsgrot. Om daar te komen moet je een labyrint overwinnen en dat leek mij niet verstandig gezien de smalle paden. In die grot zit overigens wel een stenen kluizenaar. Na wat paden te hebben foto1Platzbewandeld verlaten wij het terrein van De Paltz en na de oversteek komen wij terecht op het natuurgebied De Stompert welke vroeger een militair oefenterrein was. Daar zijn ook prehistorische grafheuvels te vinden. Op het hoogste punt staat een oud pompstation foto2Paltzder waterleiding uit 1882. In 1893 liepen er al waterleidingen naar 7 gemeenten waaronder Utrecht en men pompte ruim 1,5 miljoen m3 water op. Nu huizen er vleermuizen.

Wij steken weer de N413 over en via bospaden wandelen wij in de richting van voormalig vliegbasis Soesterberg. Via de basis wandelen wij naar de Banninghal, zijnde een sporthal in Soesterberg.

Na de rust wandelen wij weer terug naar de vliegbasis, komen langs de herdenkings-monumenten en wandelen langs de achterzijde van het NMM oftewel het Nationaal Militair Museum. Na vele bospaden, verlaten wij de vliegbasis en vervolgen wij onze weg langs de spoorlijn richting Den Dolder. Wij steken via het ecoduct de spoorlijn over, langs het bijenhotel en via een ven wandelen wij door het Pijnenburgerbos terug naar onze startplaats.

Fijne wandeltocht gewenst.

Casper Seijn heeft voor ons weer een mooie tocht gemaakt langs diverse kastelen, negen in totaal. We laten ons verrassen. Bijzonder is wel dat deze wagenrust is bij zorgboerderij Bossewaard. Daar is echter alleen drinken te koop geen broodjes kroket of iets dergelijks, houd daar rekening mee. Neem dus brood mee en eet het bijvoorbeeld op de 1e wagenrust of onderweg . Laten we met zijn allen vriendelijk blijven, ook als het wat langer duurt. Voor deze mensen is een grote groep ineens een hele belevenis. Laten we zorgen dat ook deze mensen met plezier terug kijken naar deze dag. 

Deze tocht is uitgezet door Jeannette Faro met hulp van Bert Faro en Henk Dikken. Succes Jeannette, ik weet dat het best een hele stap is een tocht uitzetten. Het is een geheel nieuwe bestemming en ook de start is nieuw

Huib Bavelaar heeft voor ons een tocht georganiseerd vanuit Schoonhoven. We gaan deze week weer langs het water. namelijk Langs de Lek en de Hollandse IJssel. De rust is in Stolwijk, hoewel rust? In het verhaal is te lezen dat de Stolwijkers de kerk in brand hebben gestoken omdat de kermis niet door ging. We laten ons verrassen. Wel graag bij de inschrijving doorgeven wat u eten wil tijdens de rust. Na het lezen van dit verhaal ga ik dat in ieder geval wel doen. Je weet maar nooit.

Casper heeft voor ons een mooie tocht uitgezet langs de Linge. We starten in Tiel. Flipje krijgt rust vandaag, wel gaan langs de stadswallen en de oude waterpoort.Hieronder is te lezen tegen welk kwaad die wallen en stadspoort ons kunnen beschermen.Daarna gaan we door de mooie kerkdopen, Kerk en Kapel Avezaath.daarna lopen we weer de 21ste eeuw binnen via een stuk Betuwe lijn.

Hans Mulder en Bertus van Ginkel hebben voor ons weer een mooie tocht uitgezet in Voorthuizen. We Starten weer vanaf de Voetbal kantine VVOP. Let wel op er is een nieuwe rondweg om Voorthuizen, Het kan dus zijn dat de navigatie een andere onbekende weg aangeeft.

Hette Smedema heeft voor ons op 29 januari weer een mooie tocht gemaakt. Die loopt door Het Slangenbosje, wie hier meer over wil weten kan hieronder lezen waarom dit zo heet. 

Pyramidetocht op 26 februari 2020 Start: Voormalig R.K. kerk Oude Postweg 137 3711AE Austerlitz.

Het eerste deel gaat richting Maarnse Berg en daarna hoe kan het anders langs de Pyramide van Austerlitz.Deze tocht is uitgezet door Bert Faro. Jeannette Faro zal de verzorging tijdens deze tocht doen. Over 14 dagen is er een nieuwe tocht De Rottetocht en deze is uitgezet door Jeannette. Ik ben benieuwd of Bert dan de verzorging doet. We laten ons graag verrassen.

 

Kwintelooijentocht 22 januari 2020 Start verlengde Sportlaan 5 Veenendaal


Casper Seijn heeft voor ons weer een mooie wandeling uitgezet die loopt over landgoed Prattenburg. De tocht vervolgen we via Plantage Willem lll. De naam doet denken aan onze koloniën overzee. De overeenkomst is dat het de bedoeling was ook hier een tabaksplantage te beginnen. Nu is dit een bijzonder natuurgebied.

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2021 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.