Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Vaas 1Bij het bedenken van de naam van deze tocht, even vergeten dat het Cannenburgher-gat in het afgesloten gebied zit van de Kroondomeinen. We komen er wel dicht in de buurt. Bovendien blijft er genoeg moois over om te zien. .

We starten voor de 4e keer bij Voetbalvereniging Vaassen.  

Met de beheerder de heer de Wilde. Het adres is vv Vaassen Woestijnweg 67, 8172 CN Vaassen.

Leuk contact gehad met de heer van Putten beheerder. Hij gaat als gepensioneerd Kok voor ons zijn erwtensoep speciaal voor ons maken. Dat vond hij heel leuk om te doen.

Voor € 2,25. Graag op voorhand intekenen zodat er een inschatting gemaakt kan worden van wat er nodig is daar.

Op ca 14 km zijn we daar.

We lopen naar het westen naar de rand van het Kroondomein. We beginnen met wat grasveldenVaas 3 bomenlanen en mooie oude bossen. Via de forellenkwekerij komen we in het gebied de Motketel terecht. Hier zijn ca 20 sprengkoppen te vinden. Mooi rood gekleurde sprengen. Dit is vooral de bodem, het water zelf is helder. Als het regent zie je de grond opgewoeld in het water. Kobie en ik waren hier een dag met behoorlijke regen en hebben ongelooflijk veel heel bijzondere Vaas 4paddenstoelen gezien. Die zie je alleen maar als het zo nat is als de afgelopen periode, ik hoop alleen wel dat het tijdens onze wandeling op 27 november wel droog is.

De wagenrust op ca 7 km. Hierna volgt het buurtschap Niersen, goed opletten want je bent er zo voorbij. Het zijn een paar mooie grote boerderijen.

We doorkruisen het bos en heidevelden. Rode vossenbessen, zouden ze er nog aan zitten? Hier komen weVaas 2 langs verschillende grafheuvels hier is informatie te vinden in de grond verborgen. Het zijn ronde deksels met een handvat die je omhoog kan trekken.

Na de rust gaan we op weg door het dorp Emst. Langs de kerk komen we door de weilanden en het natuurgebied Kievitsveld, in de volksmond wordt dit het Emstergat genoemd. Hier is bij de aanleg van de A50 grond gewonnen. Het is en was al een nat gebied richting het grift kanaal en de IJssel maar er zijn door de zandwinning nog een paar grote plassen bij gekomen. Sommige van jullie zullen dit gebied ook kennen van de Sauna de Veluwse Bron, we lopen langs de parkeerplaats van hen. Op de plas waar we langskomen, kan men ook waterskiën. Hierna lopen we over het voormalig tracé van het Baronnenlijntje terug richting Vaassen. Dit is de spoorlijn van Apeldoorn naar Zwolle. Dit is al rond 1972 helemaal opgeheven als spoorlijn. Het dankt zijn naam aan de vele (adellijke) notabelen die woonden aan de plaatsen langs het spoor. Een groot deel van dit tracé is nu verhard en in gebruik als fiets en/of voetpad.

En komen we achterlangs bij het Kasteel de Cannenburgh terecht. Via het Kersendijkje lopen we richting het kasteel. We hebben mooi uitzicht op het Kasteel van meerdere kanten. We lopen door het park terug door het hek naar onze finish.

Prettige wandeling Rina Prins en Kobie Reurink

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.