Afdrukken

Utrechtse Heuvelrugtocht

Vandaag gaan we van start voor een bekende tocht van de SOP-kalender. De organisator van deze tocht (Rolf Craanen) heeft te kennen gegeven geen tochten meer te kunnen organiseren. Rolf vindt het na vele jaren genoeg en heeft aan ons gevraagd om zijn taken binnen Samen Op Pad over te nemen. Wij, Henk en Bert, proberen met het gestelde vertrouwen goed om te gaan. Dus vandaag onze eerste gezamenlijke tocht. Met hulp van streekgenoten Piet Halff en Kees van Veluw hebben we een tocht gemaakt die z’n naam eer aandoet. Het zal de aanzet zijn voor wat veranderingen in de toekomst. Start- en finishplaats zullen hetzelfde blijven, maar de naam van de tocht zal anders zijn. We denken eraan een groter gebied te gaan verkennen, maar daarbij zal de Utrechtse Heuvelrug zeker nog in beeld blijven.

Vandaag mogen we eenmalig over het terrein van Melkveebedrijf ’Groot Ravesloot’. Dit is het bedrijf van de familie Veldhuizen. Zij zijn deelnemer aan het project ’Vallei Boert Bewust’. Hiermee  is in april 2013 gestart vanuit de varkenshouderijsector. Inmiddels zijn ook melkveehouders, pluimveehouders, kalverhouders en vleesveehouders en vleeskuikenhouders aangesloten bij dit project. Mogelijk volgen binnenkort nog de geitenhouders. We hebben beloofd om daar alleen het pad aan te houden en niet overal heen te lopen. Dus een verzoek aan de fotografen onder ons zich ook hieraan te houden en zoveel mogelijk bij de groep te blijven. Daanaast hebben we beloofd dat we de hekken die we openen achter ons  sluiten.

De tocht zal verschillende bekende punten aandoen, zoals: het Henschotermeer en de piramide van Austerlitz. Ook zal het Landgoed ’Den Treek Henschoten’ bezocht worden. De grote rust is in het inmiddels vertrouwde dorpshuis ’Het Trefpunt’ in Austerlitz.

Wij wensen u een heel prettige wandeling toe,

Henk Dikken en Bert Faro