3e Rondje Wolfheze

Na de start vanuit het gezellige Café de Tijd lopen we via enkele wandelpaden over het terrein van het psychiatrisch ziekenhuis “Wolfheze”.

Als we het terrein verlaten hebben lopen we door uitgestrekte velden naar de spoorbaan Utrecht – Arnhem. Die blijven we volgen tot vlak bij Bennekom.

Deze keer komen we niet door Bennekom en hebben daar ook geen rust, maar gaan we langs mooie bospaden naar het pannenkoekenhuis de Panoramahoeve waar we onze café rust hebben. Na de rust weer mooie rustige bospaden tot de Beeldentuin met Afrikaanse beelden. We lopen daar doorheen, maar kijk uit want het zijn bijna allemaal  voodoobeelden.

Na de beeldentuin gaan we door het Renkumse Sprengendal en lopen langs prachtige kleine riviertjes met leuke paden. Als we het bos uitkomen wandelen we naar de wagenrust waar U iets te knabbelen en te drinken krijgt.

De wagenrust hebben we op een historische plaats n.l. de plek waar 17 september 1944 , 2.278 parachutisten landen. Ze hadden de opdracht om de landingszone voor de zweefvliegtuigen aan de andere kant van Wolfheze veilig te stellen en te beschermen. Na deze historische plek lopen we over verschillende wilde natuurweiden die hier in de buurt liggen, en we kunnen zomaar een kudde wilde koeien tegenkomen.

Als we de Wolfhezerweg zijn overgestoken komen we langs de landingszone van de zweefvliegtuigen van september 1944, honderden zweefvliegtuigen landen hier met manschappen en materiaal die nodig waren voor operatie Market Garden. Generaal Urguart was aan boord van een van de vliegtuigen.

Nog even door het beroemde spoortunneltje, want hoewel we er al verschillende malen  doorheen gelopen zijn mag deze toch niet ontbreken bij het Rondje Wolfheze. Wel even bukken a.u.b. want hij is erg laag. Na het tunneltje even een stukje langs de snelweg en dan door het centrum van Wolfheze naar de finish . 

Caferust         : pannekoekenhuis  de Panoramahoeve    -  Bennekom   10.4  km
Wagenrust    :  Parkeerplaats Parachutisten dropzone Wolfheze           17     km
Afstand           : 25 km   -  tussen 15.30 en 15.45 zijn we bij de finish

Prettige wandeling Casper Seijn                            

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.