Afdrukken

Rondje Voorthuizen 8 februari 2017

De start van het derde rondje Voorthuizen is wederom bij VVOP, waar een verbouwing van de toiletten net achter de rug is.

Direct na de start steken we de Apeldoorns straat over, om via de zuidoost kant van Voorthuizen het dorp te verlaten. Een stukje van een klompenpad brengt ons naar het bos. Na een paar km. steken we de Apeldoorns straat weer over en vervolgen onze weg door het bos, langs wat hei en een vennetje.  Na ruim 11 km komen we bij de caférust. (s.v.p. eigen brood buiten het restaurant opeten) Ook buiten het restaurant is het leuk om even rond te kijken.

Na de rust lopen we in de mooie bossen rond Garderen en komen in Boeschoten.  Dit is een eeuwen oude enclave in het Speulder- en Sprielderbos, van ongeveer 750 hectare groot.  ”De Spanning” kan hier wat oplopen, maar zal geen problemen geven!

Op ruim 17 km is er een wagenrust, waarna we onze weg door het bos weer vervolgen. Uit het bos gekomen, lopen we over wat asfaltwegen naar het laatste stukje bos van vandaag. Door het Wilbrinkbos komen bij VVOP uit en zit de 25 km er weer op.

Prettige wandeling Hans Mulder en Bertus van Ginkel