2e Stads en Landtocht 22 Maart 2017 Dordrecht

                                                                          

De tocht gaat deze keer niet door het centrum van Dordrecht.       

Na de start vanuit Het Polderwiel gaan we onder het spoor door richting Dubbeldam via de Noordendijk en de Oudendijk met veel groen en mooie oude huizen en boerderijen, aan het einde van de Oudendijk steken we de Provincialeweg over en lopen we via een natuurpad en door enkele straten van Dubbeldam. Aan het eind van deze straten verlaten we via een brug Dubbeldam.

We lopen via de Koeiendijk en het fietspad langs de N3 naar het Landgoed Dordtwijk, helaas mogen we het mooiste stuk hiervan niet doorkruisen daar dit particulier terrein is. Maar met het andere stuk is ook niks mis mee hier lopen Buffels en zijn er ook mooie waterpartijen.

Na het landgoed steken we over bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis waar we aan de achterkant langslopen. Hierna komen we weer op de Oudendijk die wij volgen tot het Steve Biko Pad aan het eind hiervan steken we de Galileilaan over naar de wijk Sterrenburg en lopen langs de Zuidkil naar de Zuidendijk die wij volgen tot het Sterrenburgpark na nog wat paden in dit mooie park gelopen te hebben, bereiken we de rust bij de Sterrenlanden.

                                                           Na de rust.

Vervolgen we onze route Via een klein stukje Zuidendijk naar de Schenkeldijk aan het eind van deze dijk steken we Wieldrechtse Zeedijk en lopen dan via een kronkelend fietspad naar het Zuiden. Na dit fietspad lopen we via de Viersprong bos de Elzen in. Vanuit de Elzen gaan we rechtsaf de Oude Veerweg op na een 150 meter gaan al kronkelend tussen landerijen door langs de Zuiderels naar de Nieuwe Merwedeweg. 

Na 100 meter gaan we een helling op en komen we op de Oostdijk en lopen  we langs de Zuidhaven, en direct na de Zuidhaven gaan we als de Nieuwe Merwede door dooi en regenwater niet te hoog is rechts af de Dordtse Biesbosch in we lopen hier over slingerpaden door een mooi stuk natuur en langs de Nieuwe Merwede na een tijdje verlaten we dit en vervolgen een fietspad onderlangs de Oostdijk en volgen dit tot aan de Oosthaven

Waar we de wagenrust vinden voor een korte stop.

Na de wagenrust vervolgen we richting Kop van het land waar we net voor links af slaan naar de Heerenweg die uit komt op de Provincialeweg deze volgen we tot de Bildersteeg alwaar we nog een stukje natuur doorkruisen. Van af dit punt lopen via de Noordendijk naar de wijk stadspolders waar we na enkele straten de Finish bereiken bij het Polderwiel en hoop ik dat U genoten heeft van een mooie gevarieerde wandeltocht.

Gr. Joop voor den Dag.    

Route Stads en Landtocht 22 Maart 2017

 

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.