2017 06 07 08.36.25 1600x1200Op 14 juni 2017 zijn wandelaars, soppers, te gast in Zijderveld, een klein dorpje dat ligt tegen de rijksweg A2 en valt onder de gemeente Vianen. Het dorp is de oudste nederzetting in de gemeente Vianen en behoord toe aan de provincie Utrecht. In het verleden vielen we onder de provincie Zuid-Holland en jaren gelden hebben overheden bepaald dat Zijderveld, Hagestein Everdingen en Vianen bij de provincie Utrecht moest worden ingedeeld, waarom…..?

Hoe dan ook vandaag vertrekken we uit dit rustige dorpje Zijderveld, voor een SOP-tocht van ongeveer 25 km en de start locatie zal zijn, dorpshuis ‘De Krooshof’. Eenmaal uit Zijderveld steken we de rijksweg A2 over en wandelen we richting Hagestein. Hierbij lopen we nog een stukje langs de rijksweg, en eenmaal in Hagestein aangekomen zal het rustiger worden. Hier zal ook de eerste wagenrust zijn.

Vanuit Hagestein wandelen we langs een recreatieplas richting de dijk langs de Lek. Deze plas is ontstaan uit een zandwinning voor de aanleg van rijksweg A27. De73135789 dijk langs de Lek biedt uitzicht over de rivier en zijn uiterwaarden.

Vervolgens wandelen we richting Everdingen, waar de binnenrust zal zijn bij sportclub ‘Everstein’ om weer even bij te tanken. Na Everdingen gaan we de uiterwaarden in en zien we rechts van ons fort ‘Everdingen’ en fort ‘Werk aan het Spoel’ liggen en zien zelfs in de verte de spoorbrug van Culemborg.

Via klompenpaden en landwegen lopen we weer richting Zijderveld, maar voor het zover is, genieten we nog een keer van een wagenrust. En vanuit deze wagenrust zal het ook overwegend onverharde paden zijn en let even op de bijzondere bunker (na de rust) waar een stuk uit is gezaagd.

Prettige wandeling Della en Gerrit Oskam.

Zijderveld 14 07 2017

Route Verwentocht

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.