Afdrukken

                                             VOORBESCHOUWING “4e MOOI ZWIJNDRECHT”

Ondanks alle lichamelijke tegenslagen is het mij gelukt jullie een prima
tochtje door en rondom Zwijndrecht aan te bieden.
zwijn 2Evenals in de voorgaande jaren starten we vanuit Xiejezo in de Grote Beerstraat. Via de kortst mogelijke route gaan we naar de 'Stadsbrug', die Zwijndrecht met Dordrecht verbindt.
Na de overbrugging vervolgen we onze tocht over een oude Dordtse dijk om nazwijn 4
een kilometer of zes even te stoppen voor een wagenrust, verzorgd door één mijner dochters en geassisteerd door mijn echtgenote. Vervolgens gaan we via een parkje, de Smitsweg en Kilweg over de beroemde Amstelwijck fietsbrug naar de Kiltunnel. Deze tunnel voert ons onder de Dordtse Kil door naar de Hoekse Waard, waar we langs deze Dordtse Kil lopend met een mooie aanblik op de buitenkant van Dordrecht en Zwijndrecht verder gaan. Met wat geluk zien we schepen op weg van of naar verre havens. Een kilometer verderop verlaten we de oever om te gaan rusten in de kantine van vv 's Gravendeel.
Als de marsleider het teken om te vertrekken geeft, volgen we hem terug naar de dijk om op de route verder te gaan. Even verderop komen we in een groene wereld met dolende schapen en alleen maar stilte om ons heen. Enkele hekken die we tegenkomen zullen wel voor hilariteit, maar niet voor problemen zorgen.
zwijn 3Aan het eind van deze stille wereld wacht ons het lieflijke Puttershoek, waar ons wederom een verrassing wacht, namelijk een overtocht met 'de Putter' zwijn 1naar Zwijndrecht.
Als we allemaal behouden aan de overkant zijn aangekomen, gaan we langs de oever van de Oude Maas lopend terug naar onze startlocatie. Maar eerst genieten we nog even van de lekkernijen die ons bij de tweede wagenrust geboden worden.
Al met al bied ik jullie een pracht van een wandeling, waarvan er niet veel zijn in onze SOP-geschiedenis. Dus : “komt het zien” en beleef het.


Quirinus Hoogland

Zwijndrecht 27 09 2017Route Mooi Zwijndrecht