Wandeltocht vanaf Vaassen richting Emst en omgeving.

Kantine Voetbal Vereniging SV Vaassen, Woestijnweg 67, 8172 CN Vaassen

 

can 1Opnieuw vertrekken we vanaf Voetbalvereniging Vaassen. De laatste voetbalvereniging aan de linkerhand van de Woestijnweg. Nu lopen we in tegenstelling tot januari van dit jaar geheel de andere kant op. We komen dan gelijk bij ons doel het kasteel de Cannenburch.

Maarten van Rossum zit op het bankje al op ons te wachten. Hiervandaan lopen we door het open landschap naar het Kievietsveld. Aan de andere kant van het meer zit de sauna De Veluwse Bron. Wij kunnen daar echter niets van zien.

Hierna komen we op het natuurgebied Vossenbroek. Verassend dat een gebied zo mooi kan zijn met het geluid van de A50 in de verte.can 2

Via de landweggetjes en door de weilanden komen we in Emst bij de caférust. Hier gaan we verder door de weilanden en we komen nog in de buurt van het Hertenheuveltje/Pietersbergje veel benamingen in de volksmond. Vroeger zou dit een pleisterplaats zijn geweest van Koningin Wilhelmina als ze met haar rijtuig door de Kroondomeinen reed.

In dit gebied bevinden zich ook een aantal van de prehistorische grafheuvels die op een lange lijn over de hele Veluwe te zien zijn.

Dan lopen we via weilanden en nog wat kleine bosjes en de sprengen niet te vergeten terug naar Vaassen. We passeren het huis waar ik geboren ben. En we lopen door het bos waar ik als kind gespeeld heb. We noemen dit nog steeds in mijn familie *onze bos*.

can 3

 can 4  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaassen 1 11 2017

Route Kasteel de Cannenburchtocht

 

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.