Wederom is de start bij de voetbalvereniging VVOP.  Vanaf de start lopen we door het centrum van Voorthuizen. Volgens de overlevering is Voorthuizen ontstaan rond een doorwaadbare plaats ( voorde) in de niet meer bestaande Ganzenbeek.

We komen op het Smitsplein, langs een beeld van de Bunckmansage. Deze sage gaat over een reus die passerende reizigers lastig viel. Zo ook een violist. Als laatste wens wilde hij graag nog een keer spelen en middels de hoge tonen stortte de reus dood neer.

Even verder staat nog een beeld van De Plaggemaaier.

We zijn zo door het centrum en lopen richting Zeumeren. Via dit buurtschap en recreatiegebied gaan we verder het buitengebied in. Hier zal de eerste wagenrust zijn. We vervolgen onze weg via de zuidkant van Appel, (gemeente Nijkerk) richting Zwartebroek. Dit gebied is ontstaan als gevolg van veenontginning. We lopen dan ook in een wat lager gelegen gebied, en het kan hier wat nat zijn. Via een klompenpad komen we in Zwartebroek.

Hier is de café-rust. Het is toegestaan om je eigen brood op te eten, natuurlijk wel met het gebruik van een consumptie. Een broodje kroket of een kopje soep kosten 2 euro. Dus voor deze prijs kan je het bijna niet laten staan!

Na de rust lopen we via een natuurgebiedje richting Appel. We lopen dwars door Appel, (in 2008 werd hier nog een middeleeuwse versterking

ontdekt!) en als we hierdoor heen zijn, is er nog een wagenrust. Het laatste deel van de wandeling gaat vooral langs de grens van Voorthuizen. Aan de ene kant de huizen en aan de andere kant de weilanden. Als we dan de drukke weg naar Putten zijn overgestoken, naderen we het eindpunt.

Fijne wandeling, Bertus en Hans

Voorthuizen 7 02 2018

Route Rondje Voorthuizen

Copyright © 2018 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.