Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

3e Stads en landtocht Dordrecht

 

 

dor 1Deze tocht gaat ook deze keer niet door de binnenstad van Dordrecht. Na de start vanuit het Polderwiel lopen we door enkele straten van de wijk Stadspolders naar de Wantijdijk. Daar slaan we rechtsaf en even verderop linksaf en vervolgen onze tocht over een natuurpad langs het Wantij. Na het natuurpad komen we weer op de wantijdijk en lopen naar de brug over het wantij. Na het passeren van de Wantijbrug gaan we via een fietspad naar een brug die ons leid naar het generaal Spoor pad dat ook langs het Wantij loopt. Dit pad gaat door een park  en aan het eind van dit pad slaan we rechtsaf naar de Baanhoekweg. We passeren de beruchte Dupont Fabriek. “voor ons niet gevaarlijk”.

Na deze passage vervolgen we de Baanhoekweg tot het punt waar we linksaf slaan en door een bosgebied komen we bij de Merwede met uitzicht op Sliedrecht. We vervolgen onze route naar het wielerparcours van de mol. Hier maken we nog een rondje over het parcours en in het clubgebouw hebben we de rust. Een consumptie is verplicht maar we mogen hier wel onze boterham oppeuzelen. 

                                                      Na de rust

Via nog een stukje Baanhoekweg tot het punt waar we linksaf slaan komen we, naar mijn idee door het mooiste stuk natuur van Dordrecht de Merwelanden. We lopen weer langs de Merwede en via allerlei verrassende lanen met knotwilgen en kronkelende paden, mooie vergezichten komen we aan bij Hotel Stayokay waar we op de parkeerplaats de wagenrust vinden. Na de wagenrust vervolgen we onze tocht via bospaden en een natuurpad naar de Wantijbrug en komen weer op de Wantijdijk die we al snel weer verlaten. Via enkele trappen bereiken we weer de wijk stadspolder, hier lopen we via straten en dijken door een stukje bekend gebied van vorige tocht n.l. een rietgebied naar de finish in het Polderwiel. Ik hoop dat U genoten heeft van mooie en gevarieerde wandeltocht met hopelijk ook mooi weer.

Veel wandelplezier, 

Joop voor den Dag

Dordrecht 21 03 2018

Route Stads en Landtocht Dordrecht

Copyright © 2019 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.