Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Informatie SW

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Logo Sagambiara sop1

De 14de Sagambiara Walk in Putten

Op zaterdag 21 december 2019 is het weer zover! Stichting Samen Op Pad organiseert wederom de jaarlijkse Sagambiara Walk vanuit de Peppelhoeve in Putten. Heerlijk om zo vlak voor de feestdagen gezellig te gaan wandelen in een prachtige omgeving in kerstsfeer én kans te maken op een ontmoeting met de Kerstman!

Zoals u van Samen Op Pad kunt verwachten zijn er voor alle afstanden weer mooie routes uitgezet. Vanuit Putten gaan de diverse afstanden via de bossen naar Ermelo waar net voor de heide een wagenrust is. Van verre komen de lekkere geuren van deze rustpost u al tegemoet en dit jaar staan er zelfs zelfgemaakte gehaktballen op het menu. Na een fijne rustpauze worden de routes vervolgd langs de Groevenbeekse heide en een stukje door het gezellige Ermelo. Hierna worden de routes vervolgd via het buitengebied en de prachtige bossen richting Horst.

Bij Eetcafé De Vos kunnen de wandelaars van de 20, 25 en 30 kilometer neerstrijken voor de caférust.

De wandelaars voor de 30 kilometer maken hierna een lus door het bosgebied van een zorginstelling om daarna de tocht weer richting Ermelo te vervolgen. De andere afstanden vervolgen de wandeling via de bossen richting wagenrust via landgoed Groevenbeek. Door het oude centrum van Putten komen we vervolgens weer aan bij onze startlocatie waar nog veel gezelligheid te beleven is.

Behalve de mooie routes die vandaag gelopen worden draagt u door uw deelname bij aan de goede doelen die door Samen Op Pad worden gesteund. De opbrengst van de wandeling komt ten goede aan het project El Seibo in de Dominicaanse Republiek en de Asian Care Foundation in Thailand. Onze vrijwilligers vertellen u graag meer over deze goede doelen maar wilt u nu al meer weten over deze mooie goede doelen ga dan naar de website van Samen Op Pad https://www.samenoppad-wandelen.nl/ . Op de pagina ‘goede doelen’ vindt u alle informatie.

Startlocatie

De Peppelerhoeve

Peppelerweg 42-46

3881 NA Putten (GE)

Afstanden en starttijden

10 km - 9.00 uur tot 11.00 uur

20 km - 9.00 uur tot 10.30 uur

25 km - 9.00 uur tot 10.00 uur

30 km - 9.00 uur tot 10.00 uur.

Het startbureau sluit om 16.30 uur.

Organisatie

Stichting Samen Op Pad, werkgroep WSW

06-50958048

06-51668828

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u onze goede doelen doneren?

Geweldig, dat kan via rekeningnummer NL37TRIO0390467643 t.n.v. Stichting Samen Op Pad.

Kosten

Het inschrijfgeld is € 3,00 voor leden van de wandelbonden SGWB en KWBN en € 4,00 voor niet leden.

(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Sagambiara Walk in Putten 2018

 

SW2018IV1

 

In 2018 werd de tocht gemaakt door een ander gedeelte van Putten. Vanaf de Peppelhoeve gaan we rechts af richting het centrum van Putten richting landgoed Oud Groevenbeek.

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Sagambiara Walk

In 2006 werd de initiatiefneemster Gerrie Van den Brink 50 jaar. Samen met dit feit en de Kerst gedachte was voor haar de aanleiding om iets voor een goed doel te doen.

Een naam werd bedacht men neme Sa van Sara dan Gambia om met de ra van Sara af te sluiten. Walk spreekt voor zich.

Hoe kan het anders ze is fanatiek wandelaarster en ze houd van de natuur, dus een wandeling in de bosrijke natuur van Putten (haar geboorte dorp) werd het plan.

Het doel was ook al snel gevonden kennissen van haar hadden contacten met de st. Theresaschool te Serrekunda in Gambia.

De kleuters van dit dorp gaan naar school. Ze zitten op oude houten stoeltjes in een donker oud lokaal. Voor € 50,- kon dit lokaal, met verf dat in Gambia zelf gekocht is, een kleuterklas, tot een leefbaar lokaal omgetoverd worden. Maar er is meer nodig. Er is ook lesmateriaal voor de kleuters nodig. Dus het doel was gevonden, wandelen voor deze kleuters. Een mooi doel zo dicht voor de kerst en oud en nieuw.

Ook moest de Wandeling een naam krijgen deze werd gevonden door de eerste twee Letters Sa van Sara, daarna Gambia en tot slot de laatste twee letters ra van Sara samen te voegen. Zo ontstond de naam Sagambiara met het Engelse woord voor wandeling word Sagambiara Walk.

Het werd een succes mede door het feit dat er zo dicht voor de feestdagen weinig wandelingen zijn, maar de hoofdmoot van het wel slagen is en was te danken aan Gerrie met haar voltallige gezin door hun honderd procent inzet.

De eerste Sagambiara Walk (bedoeling was eenmalig) was nauwelijks voorbij of de verzoekjes voor herhaling stroomden binnen. Na vele verzoekjes en wat overredingskracht (er waren twijfels bij de Gerrie of het wel goed genoeg was) kwam het besluit dit nogmaals te doen.

Het tweede jaar was het succes nog groter en werd er gesproken om de Sagambiara Walk definitief op de Kalender te zetten. Dit Laatste alleen onder die voorwaarde dat er meerdere personen verantwoordelijk zullen zijn voor de organisatie en aangesloten bij een wandelbond.

Anno 2008 is het initiatief genomen om een Wandel comité in het leven te roepen die gezamenlijk de Sagambiara Walk verder op de kalender hebben gezet.

Om verder te gaan sloot men zich aan bij de SGWB als comité Samen Op Pad.
Weer wat later naar aanleiding van de fusie tussen NWB en KNBLO-NL werd het comité omgezet in een stichting. Samen Op Pad is daarna lid van SGWB en KWBN.

(Leestijd: 1 minuut)

 SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 1

SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 2

SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 3

SAGAMBIARA WALK algmeen info Page 4

 

 

 

Copyright © 2019 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.