Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht
 De 5e Sagambiara Walk
Wat eens begon als een wandeling omdat initiatiefneemster Gerrie van den Brink 50 jaar werd is nu een jaarlijks terugkerende wandeling.
Gerrie werd 50 jaar en bedacht zich dit te vieren met een wandeling te organiseren met al haar wandelvrienden. Om er iets extra’s aan te geven bedacht ze om aan dit wandel evenement een inzameling te verbinden voor een goed doel.
Onder haar kennissen had ze een paar vrienden die privé een goed doel hebben opgezet in Gambia (de kinderen van Serrekunda) . Omdat ze Sara zag Samen met Gambia ontstond de naam Sagambiara Walk. (Ondertussen is er een tweede goed doel bij El Seibo, Dominicaanse Republiek.)
Niet wetende welke gevolgen het organiseren van deze wandeling had werd ze door vele wandelaars aangemoedigd om deze wandeling voort te zetten.
Zo gezegd zo gedaan, 1 keer werd 2 keer en ook de derde keer kwam in beeld. Omdat Gerrie de organisatie niet alleen meer wilde en ook niet geheel aankon door haar ziekte besloot ze om met enkele wandelvrienden een wandelcomité op te richten.
De naam daarvoor bedacht ze. Passend het werd "wandelcomité Samen Op Pad".
Ook dit bleef niet geheel zonder gevolgen, naast de Sagambiara Walk werd er besloten om ook woensdag wandelingen te organiseren die werden uitgezet door oud Euraudax wandelvrienden. Uiteraard met in het achterhoofd een druppel op de gloeiende plaat en het goede doel. Dat dit een succes is mogen we vast stellen. Voor 2011 staan er naast de Sagambiara Walk 20 woensdag wandelingen op de agenda van Samen Op Pad.
De 5e Sagambiara Walk dit jaar werd geopend met felicitatie en een woord van dank aan Gerrie van den Brink met haar gezin. Want zij, haar man en kinderen zijn een belangrijk onderdeel die het mogelijk maakt deze tocht te organiseren.
Een kleinigheid (de druppel op de gloeiende plaat) een bosje bloemen ondersteund door een daverend applaus is haar van harte gegunt.
Voor de derde keer op rij waren het winterse toestanden op deze 5e Sagambiara Walk. Ondanks het feit dat er bij enkele andere wandelingen de grotere afstanden afgelast waren, kreeg ons team vrijwilligers het voor elkaar om ook de 25 en 30 km uit te zetten en konden de wandelaars volop genieten van de prachtig uitziende natuur in een dik pak sneeuw.
Een compliment aan alle vrijwilligers en wandelaars die deze 5e Sagambiara Walk weer tot een succes maakten, al was de deelname wat minder dan vorige jaren. Dit had beslist te maken met de minder goede bereikbaarheid door sneeuw en gladheid.
Met de Sagambiara Walk sluit voor ons het S.O.P jaar, maar de eerste wandeling in het nieuwe  jaar, wordt nog wel dit jaar gelopen: Als rede is hiervoor genoemd, dat alles met de Sagambiara-Walk is begonnen en ook zal eindigen.

 

 

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.