Afdrukken

Vandaag hebben wij de 231e SOP-tocht, uitgedacht door twee gerenommeerde parkoersbouwers met een dubbele start vanuit de voetbalkantine Amsvorde in Amersfoort. Volgens de info krijgen we een 2-delige natuurtocht die ons brengt door Nimmerdor, Dorrestein en door het Stadspark naar het natuurgebied Schammer.

Het gaat zeker een welkomst-tocht worden want bij het binnenkomen van de provincie Utrecht wordt men sinds 21 september op de provincieborden welkom geheten met daar aan toegevoegd “Fairtrade”. Utrecht is de eerste provincie die voldoet aan de voorwaarden van de stichting met het keurmerk “Max Havelaar” die als uitgangspunt heeft dat 75 procent van de overheidsinstellingen en ondernemingen gebruik maken van producten die op een sociale manier zijn geproduceerd en waarbij een eerlijke prijs wordt betaald aan de boeren in de ontwikkelingslanden en hiermee kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Geen beter medicijn tegen armoede dan het vermogen om in het eigen inkomen te voorzien

zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst

Wat vooraf ging.

Vorige week hebben wij als SOP-wandelaars een kaart samengesteld voor Ans van der Putten die al enkele maanden aan het revalideren is.  Ans wil bij deze alle wandelaars bedanken voor deze geste, en schreef het onderstaande;

Beste mensen, Om maar meteen met de deur in huis te vallen kreeg ik een kaart van wel 75 Soppers
Dat vond ik heel erg fijn al die handtekeningen  van jullie . Nu wil ik ze bedanken maar hoe ? Zou jij dit  willen doorgeven bij de eerst volgende tocht aan degene die de toespraak   houdt. Het is nu al vanaf 6 Dec 2016 dat ik die hersenvliesontsteking kreeg. Nog steeds kan ik niet zonder stok (3 meter los ) lopen. Dat is best erg want je voelt je niet ziek. Maar ja, ik blijf oefenen en hoop toch weer terug te komen bij en met jullie.
Met vriendelijke groet,  Ans                                                                                           
(wij wensen haar een volledig herstel)

Met 78 deelnemers zijn we ingeschreven en onder de deelnemers ontmoeten wij twee-oudgedienden die aan het begin hebben gestaan van de SOP maar die helaas om persoonlijke reden niet met ons mee kunnen wandelen en waarbij toch het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu persoonlijk met menigeen een praatje komt maken. Voor ons fijn dat we Rolf en Co hier weer kunnen begroeten.

In de info op onze website is deze route ruimschoots omschreven en behoeft geen aanvulling. We kunnen ervaren dat deze tocht als een groot openluchtmuseum gezien kan worden, geen kamer in en geen kamer uit, maar gewoon paadje op en paadje af en de routekapitein in zijn voetsporen blijven volgen.

We gaan door de natuur met een herfstachtige flora en fauna en als we muziek van Vivaldi opzetten dan beleven wij ook nog de 4 jaargetijden. We struinen door parken en door de bossen over smalle paadjes met hier en daar wat nattigheid. We komen langs een kledingkast en een kampement van een bos kampeerder die zijn territorium heeft afgebakend. We rollen over de vele tamme kastanjes met een gezonde vetarme voedingswaarde en die ook goed te poffen zijn.

We gaan langs kunstwerken zowel modern als historisch uit een vroegere cultuur en geschiedenis en houden even een wandelpauze bij het Belgenmonument en bewonderen de vele reliëfs in het metselwerk en de gemetselde  Hollandse- en Belgische Wapenleeuw. We kunnen terug kijken op een mooie en bijzondere wandeltocht die door onze hoffotografen heel goed in beeld is gebracht. Hard hollend en zelf op de grond liggend om paddenstoelen aan de onderzijde in beeld te brengen en misschien ook wel op zoek waren naar kabouterhuisjes of bosnimfen.

Het was weer een gezonde tocht met veel opgenomen vitamine D en een conditioneel verhoogde in- en ontspanning. Bert/Henk bedankt voor het geen wat jullie bedacht hebben en wij daar van genoten hebben.

Amersfoort 11 okt