Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht
(Leestijd: 2 - 4 minuten)

Jeannette van Buuren heeft voor ons weer een mooi verhaal geschreven over de Nieuwjaarstocht. Een mooie gevarieerde tocht uitgezet door Henk Dikken en Bert Faro. De wandelaars stonden te trappelen, 127 mensen schreven zich in voor deze tocht. 

 

 

Bij het begin van een nieuw wandeljaar van “Samen Op Pad” kun je altijd zien, dat men elkaar een warm hart toedraagt. Ook nu weer. In de kantine van de sportvereniging aan het Schuilkerkpad is het een en al vrolijkheid. Er wordt gelachen met elkaar, er wordt geknuffeld en gezoend alsof de spanen er af vliegen. Ook ik krijg mijn deel, daar niet van en ik laat het me allemaal welgevallen.

 

De organisatoren Henk Dikken en Bert Faro mogen ook in 2020 het spits afbijten en zijn blij met de opkomst van 127 wandelaars. Henk heeft de route bedacht en Bert moedigt de mensen aan om er veel plezier aan te beleven.

 

foto1nieuwjaarstochtOm 10.05 uur verlaten we het Goois Natuurreservaat Laarder Eng en lopen door het oude dorp. Laren NH is een plaats met circa 11.000 inwoners. Van oorsprong is het een brinkdorp en heden ten dage een van de rijkste gemeenten van Nederland.

Voordat we het buitengebied in gaan, komen we langs de Klaas Bout Hal, een fitnesscentrum voor de hele familie. Nou, je zult daar mijn familie niet aantreffen. Men wil wel wat wandelen, maar fitnessen…….? Ho maar!

 

We gaan het natuurgebied Mauvezand in. Het gebied is genoemd naar de kunstschilder en graficus Anton Mauve, die in Laren woonde van 1885 tot aan zijn dood in 1888. Als vanzelf lopen we Blaricum binnen, ook zo’n rijke gemeente. Het is één van de gaafste boerendorpen van het Gooi. De meeste boerderijen zijn verbouwd tot woonhuis, maar de kenmerken zijn wel authentiek gebleven.

 

We lopen door kronkelende klinkerstraatjes met ‘honingraat’-structuur en komen al gauw bij de Meentzoom voor de eerste wagenrust. Daar staat Jeannette Faro ons op te wachten met koek en sapjes.

 

We vervolgen de route langs de begraafplaats “De Woensberg” met oorlogsgraven en waar bekende Nederlanders liggen begraven, zoals tekst- en liedjesschrijver Gerrit den Braber en de acteur Coen Flink.

Dan trekken we over het Huizerhoogt richting de industrieterreinen en de oude haven van Huizen. Lopend op de kade langs al die boten, blijf ik wel zo veel mogelijk bij het water vandaan. Want ik zal maar weer eens struikelen……..

 

We passeren De Botterwerf waar vrijwilligers “goed bezig” zijn. Nou, de vrijwilligers van “Samen Op Pad” zijn ook het hele jaar goed bezig, we hebben niks te klagen. Een rondje bij De Kalkhovens brengt ons bij de hoofdrust, in de kantine van S.V. Huizen. Daar zit ik te praten met Wim Freriks en hoor verhalen aan hoe onbeschoft sommige wandelaars zich kunnen gedragen omtrent inschrijfgeld en versnaperingen.

 

Na deze welverdiende rust trekken we door het centrum van Huizen met leuke winkels en waar we aangesproken worden door een echtpaar, die zich afvraagt of onze groep wandelaars uit een bejaardenhuis komt. Oei….. Met het wandeltempo van vandaag denk ik niet, dat wij voor een bejaardenhuis in aanmerking komen.

Het volgende natuurgebied is De Tafelbergheide met de schaapskooi en als we dit verlaten is daar de 2e wagenrust, waarFoto2nieuwjaarstocht we getrakteerd worden op een mandarijntje. Altijd lekker.

Tenslotte door het natuurgebied Laarder Hoogt, door straten met mooie huizen, die collectief beveiligd worden. Onder de A1 door, over heidevelden met het uitzicht op de televisietoren en Sint Vituskerk van Hilversum, onder de N527 door, over de Zuiderheide, dan weer de A1 over om tenslotte te belanden in de Laarder Eng, waar het sportcomplex van S.V. Laren ’99 ligt, onze finishlocatie.

Lieve vrijwillig(st)ers, wat een geweldige start in het nieuwe jaar. Klasse. En we hielden het vandaag ook nog droog. Het kon niet beter.

 

Bedankt hoor.

Zeist, 9 januari 2020.

Jeannette van Buuren

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.