Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht
(Leestijd: 1 - 2 minuten)

De Beekhuizense bossentocht van Jan Lijkendijk door de ogen van een wandelaar

 

 

Vandaag was de start voor deze mooie tocht vanuit de sportkantine aan de Pinkenberg in Rozendaal. 71 deelnemers schreven zich in voor deze mooie wandeling. We kunnen zeggen dat dit een SOP waardige tocht was. Door de regen moesten we af en toe door de blubber maar dat mocht de pret niet drukken.

Als je leest dat je start vanaf de Pinkenberg en dat dit gebied ook dicht bij de Postbank ligt dan kan je ervan uit gaan dat er wel een paar klimmetjes in zitten en dat was ook het geval. Mijn sporthorloge gaf aan dat ik die dag vijf keer vijf trappen heb gelopen. De wagenrust was ook aan het eind van zo’n klauterpartij en dat geeft wel een prachtig uitzicht.

ijskelder copy copyVelen zal het zijn ontgaan, tijdens de wandeling kwamen we een toegangsdeur tegen in een van de heuvels. Dit is de toegang tot een buitenplaatsijskelder. De foto van de ijskelder is van Henri Floor. Hierin sloeg men in de winter ijs op, door de isolatie van de heuvel bleef dit lang goed en had men ook in de zomer een ruimte om etenswaren koel te houden. We kwamen tijdens onze tocht langs Buitenplaats Beekhuizen, een glamping midden in de natuur. Bijzonder om te zien hoe deze glamping zich zonder vernieling van de natuur heeft weten te nestelen in dit gebied

Deze tocht liep in een achtje, dus de rust was weer op de startlocatie. Voor ons hield de tocht hierop, van het tweede deel is er dus geen verslag. Het stoppen na de eertse helft was niet vanwege het parcours. De mooi foto,s geven aan dat we wel iets gemist hebben het tweede stuk.

 

Ine de Vroom

Putten, 16 januari 2020 

We heten Samen Op Pad, maar ik wil voor deze keer een uitzondering maken en een persoon in het zonnetje zetten. Aad de Bie was altijd onze stille kracht achter de website. Hij plaatste de verslagen, de routes en zorgde ervoor dat de GPX-bestanden werden verstuurd. Hij heeft aangegeven dit niet meer te kunnen. Namens alle Soppers dank je wel Aad voor al het werk dat je hebt verzet om alles op tijd op we website te krijgen.

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2020 Samen Op Pad . Alle rechten voorbehouden.